IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха завода "Монбат Рисайклинг" близо до Букурещ

Българската инвестиция в Румъния е за близо 13 млн. евро

15:52 | 09.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Премиерите на България и Румъния Бойко Борисов и Емил Бок прерязват лентата на завода.</p>
<p>
	Снимка: БТА</p>

Премиерите на България и Румъния Бойко Борисов и Емил Бок прерязват лентата на завода.

Снимка: БТА

Премиерите на България и Румъния Бойко Борисов и Емил Бок откриха днес завода за рециклиране на олово "Монбат Рисайклинг" близо до Букурещ. Българската инвестиция в северната ни съседка е на стойност 13 млн. евро.

Премиерът Борисов поздрави румънския си колега за съвместно извървения път до решението на Европейския парламент да се даде път за приемането на България и Румъния в Шенген.

„Работим заедно по Дунав мост 2 и се надявам другата година да го открием”, каза Борисов. Той добави, че от българска страна започва ремонтът на моста над Дунав при Русе и изрази надежда заедно с румънската страна ремонтът да бъде завършен предсрочно.

"С днешната инвестиция за над 13 млн. евро в зелена технология показваме, че и българският и румънският бизнес работят в сериозен синхрон", заяви още Борисов.

Премиерът на Румъния Емил Бок отбеляза, че ролята на политиците е да доведат пари и работни места. Точно това правим днес с премиера Борисов, добави той.

Имаме общи проекти с България, които сега разгръщаме, посочи румънският премиер. „Убеден съм, че в рамките на Дунавската стратегия ще можем да говорим за строителството на други мостове над Дунав и за нови инвестиции в сферата на енергетиката, околната среда и инфраструктурата”, каза още Бок.

Рециклиращият завод на Монбат в Румъния започна дейност през февруари тази година и е вторият рециклиращ завод на дружеството в чужбина, след този в Сърбия.

(БТА)

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още