IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриват 8 нови пречиствателни станции до края на 2011 година

МОСВ ще работи и по други проекти за пречистване на отпадни води за над 1 млрд. лв. през годината

13:22 | 21.03.11 г.
Откриват 8 нови пречиствателни станции до края на 2011 година

До края на годината ще бъдат открити нови 8 пречиствателни станции за отпадни води, съобщи в Пловдив министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Тя подчерта, че за последните 18 месеца са въведени в експлоатация 9 пречиствателни съоръжения, които обработват над 35 милиона кубически метра отпадни води на населените места.

Министър Караджова уточни още, че през настоящата година екоминистерството заедно с общините ще работи по проекти, свързани с разширяването на канализационните системи и пречистването на отпадните води, чиято обща стойност надхвърля 1милиард лева.

Според министър Караджова България е успяла да овладее замърсяването на реките от индустриални източници, но остава проблемът с изпускането на отпадни води от канализациите на населените места.

Министър Нона Караджова е в Пловдив за откриването на международна конференция на тема "Интегрирано управление на водите на Балканите и в Източна Европа", в който участват представители на 15 страни от Европа и е посветен на Световния ден на водата - 22 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още