IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отлага се забраната за продажба на енергийни напитки на непълнолетни

Ветото ще влезе в сила най-рано след три месеца, след като приключи процедурата за съгласуване с ЕК

15:25 | 16.05.12 г. 1
Отлага се забраната за продажба на енергийни напитки на непълнолетни

Отлага се забраната за реклама и продажба на енергийни напитки на непълнолетни заради забавена процедура по задължителната нотификация с Европейската комисия, предаде БТА.

Парламентът няма да гласува налагането на забраната, въпреки че нормативно тя е одобрена с приетите на второ четене от парламентарната здравна комисия промени в Закона за здравето.

Оказва се, че преди окончателното гласуване на поправките е направено искане от председателя на здравната комисия Даниела Дариткова тези текстове да отпаднат от проекта.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова посочи, че когато е работено по подготовка на законопроекта в министерството, е пропусната възможността да се поиска нотификационната процедура за съгласуване на забраната. Тя поясни, че тази процедура вече е започнала, но ще завърши не по-рано от три месеца.

Атанасова увери, че забраната за рекламата и продажбата на енергийни напитки на лица до 18 години ще бъде наложена, но след като приключи нотификационната процедура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
MarkoM
преди 11 години
И сега въпроса е , чиновника проспал тази подробност ще отнесе ли някакво наказани поради некомпетентността си или просто ще бъде потупан по рамото от "бизнеса" заради 3-те летни месеца аванта:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още