Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Отличиха най-добрите застрахователни и пенсионни компании за 2020 г.

Преминаваме от фазата на отговор на кризата към възстановяване и иновации, за да осигурим на потребителите сигурност и спокойствие, посочи Бойко Атанасов, председател на КФН

Отличиха най-добрите застрахователни и пенсионни компании за 2020 г.

Снимка: ВУЗФ

Участниците на застрахователния и пенсионноосигурителния пазар успяват успешно да се адаптират към предизвикателствата на средата чрез внедряване на все повече дигитални услуги и мобилни финтех приложения, чрез изграждането на организационна култура за работа, в която да се запазят добрите и работещи практики и да се внедряват нови, адекватни за пазара и условията. С тези думи се обърна председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов към организаторите и цялата застрахователна гилдия при връчването на най-престижните годишни награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор у нас.

Още по темата

За тринадесета поредна година бяха отличени най-добрите за 2020 година в категориите „Застраховател на годината“, “Пенсионноосигурително дружество на годината” и “Застрахователен брокер на годината”, бяха връчени и годишните награди на фондация “Проф. д-р Велеслав Гаврийски”.

„Вярвам, че двигателят на промяната в сектора е фокус, мисъл, акцент върху конкретни, специално създадени за целеви групи клиенти продукти, защото именно нагласата на мислене и потребностите на хората са решаващи за стабилността на сектора. Вече преминаваме от фазата на отговор на кризата към фазата на възстановяване и към фазата на иновации, за да осигурим това, от което потребителите имат най-голяма нужда - сигурност и спокойствие!“, посочи Атанасов.

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

Най-добрите компании бяха определени от експертно жури, съставено от представители на организаторите, на база обективни публични критерии и показатели.

При откриването на церемонията ректоръта на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, член на Организационния комитет и основател на годишните награди, подчерта, че връчването на наградите е най-значимото и очаквано събитие за застрахователния и пенсионноосигурителния сектор, което е признание за работата на компаниите и отличава най-добрите от тях през изминалата предизвикателна година.

Призовете в трите категории “Застраховател на годината” и номинираните дружества, представи Константин Велев, председател на АБЗ. В обръщението си той обърна внимание на нетрадиционния за общността начин на провеждане на тържествената церемония като символ на периода, през които преминаваме - на  предизвикателства и трансформации, на търсене на оптимални  решения с поглед към бизнеса  и към обществото.

„Безспорно постижение е, че на фона на икономическата криза пазарът остана стабилен и постигна резултати, близки до много успешната 2019 г.“, посочи той.

Победител в категория „Застраховател на годината - Общо застраховане“ е “ДЗИ–Общо застраховане” EАД. Отличието беше връчено на Коста Чолаков, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ, от Бойко Атанасов.

В категория „Застраховател на годината – Животозастраховане“ за 2020 г. победител стана ЗК “Уника Живот” АД. Отличието връчи д-р Николай Здравков, председател на ръководстовото на БАЗБ, а наградата прие Борис Паличев, генерален мениджър на “Уника България” АД.

Призът “Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ за 2020 г. спечели “Застрахователно дружество ЕИГ Ре” EАД. Наградата връчи доц. д-р Григорий Вазов на Петър Аврамов, председател на надзорния съвет на компанията.

На тържествената церемония бяха отличени и най-добрите пенсионноосигурителни дружества. Техните номинации представи Евелина Милтенова, председател на БАДДПО.

В категорията „Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2020 г., за дейността по допълнително задължително пенсионно осигуряване, наградата получи ПОК „Доверие” АД. Наградата връчи Диана Йорданова, зам.-председател на КФН на Даниела Петкова, председател на управителния съвет на компанията.

Призът „Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2020 г., за дейността по допълнително доброволно пенсионно осигуряване, получи ПОД „Алианц България” АД. Наградата връчи Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика, на Владислав Русев, зам.-председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на компанията.

В категорията „Пенсионноосигурително дружество на годината” за най-динамично развитие в дейността си през 2020 г. победител стана “ПОД -  Бъдеще“ АД. Наградата връчи д-р Орлин Пенев, член на Организационния комитет на годишните награди на Андрей Шотов, изпълнителен член на съвета на директорите на компанията.

Номинациите в категориите “Застрахователен брокер на годината” представи д-р Николай Здравков, председател на БАЗБ.

Победител в категорията „Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане“ за 2020 г. стана “Амарант България” ООД. Наградата връчи Владимир Савов, зам.-председател на КФН, ръководещ управление “Застрахователен надзор” на Янаки Янакиев, управител на компанията.

Призът в категория „Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане” за 2020 г. получи "Ай Ен Джи Иншурънс Брокерс” ООД. Наградата връчи Константин Велев, председател на АБЗ, на Тодор Дедински, директор „Бизнес развитие“ в компанията.

Наградата “Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ през 2020 г. спечели ''Дженерал Брокер'' ООД. Призът беше връчен от Светла Несторова, член на Организационния комитет на годишните награди, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на ЗЕАД “Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” ЕАД на Теодор Христов, управител на компанията победител.

За 23-та поредна година Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” връчи своите национални персонални награди за 2020  и 2021 г. на най-заслужилите експерти и професионалисти в секторите застраховане и осигуряване. Отличените със специални призове бяха представени от проф. д.ик.н. Нено Павлов, председател на фондацията.

С наградата „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване” за 2021 г. беше удостоен доц. д-р Бисер Петков, а наградата му връчи Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика.

Със същия приз за 2020 г. беше отличен Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ПОК ”Доверие” АД.

Призът “За цялостен принос в развитието на българското застраховане“ – 2021 получи Недялко Чандъров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”. Наградата връчи Бойко Атанасов, председател на КФН.

Своите награди за 2020 г. в същата категория получиха проф. д-р Стоян Проданов, изпълнителен директор на ЗД „Бул Инс” АД и ръководител на катедра „Финанси” в Стопанска академия “Д. А. Ценов” - Свищов и Петър Аврамов, зам.- председател на Съвета на директорите на ЗД ”Евроинс” и председател на Надзорния съвет на „ЗД ЕИГ Ре” АД.

С наградата "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането" – 2021 г. беше отличена Моника Минкова, зам.-председател на управителния съвет на БАЗБ и регионален мениджър RENOMIA България. Призът й връчи доц. д-р Григорий Вазов.

Носител на приза в тази категория за 2020 г. е Михаил Антонов, управител на застрахователен брокер „АВВИ” ООД.

Медийни партньори на годишните награди са: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgariа, Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Money.bg, Еconomic.bg, Standartnews.com, Insmarket.bg.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
При универсалните пенсионни фондове всички сме "яко на плюс" с годишна доходност от 1-2% и удръжка от почти 4% от всяка сума преведена към въпросите фондове. Като дори не слагам инфлацията в това уравнение.

Още от Икономика и политика
Андрей Бунджулов: Пандемията катализира в България кризи от проваления преход