Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Отложиха за март заседанието по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

Съдът не уважи искането на прокуратурата да назначи служебни адвокати, за да подсигури бързината на процеса

Отложиха за март заседанието по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

Трайчо Трайков. Снимка: БТА

За 8 март беше отложено разпоредителното заседание по делото срещу бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, издателя Иво Прокопиев и още трима души, съобщава БНР. Причината е, че един от подсъдимите не е получил в законовия срок обвинителния акт и не е успял да организира защитата си. На заседанието защитници и прокуратура трябваше да обсъдят има ли проблеми с обвинителния акт и ако не - по какъв ред ще се гледа делото.

Съдът не уважи искането на прокуратурата да назначи служебни адвокати, за да подсигури бързината на процеса.

Защитникът на Иво Прокопиев - Даниела Доковска, също не е присъствала в залата заради отдавна планирано пътуване в чужбина.

Investor.bg припомня, че шестимата  са подсъдими заради продажбата през 2011 г. на 33% държавни акции от електроразпределителното дружество ЕВН, което според държавното обвинение е довело до загуба за държавата в размер на 20 млн. лв. 

Още по темата

Бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков е обвинен в умишлена безстопанственост, като е продал на по-ниска цена остатъчния пакет акции от „ЕВН България Електроразпределение“ АД, с което е ощетил държавата с близо 21 млн. лв. според прокуратурата.

Бившият финансов министър Симеон Дянков е обвинен в превишаване на властта и правата си при приватизацията на миноритарен дял от дружеството. Според прокуратурата той е извършил това в съучастие с бизнесмена Иво Прокопиев, като Дянков е извършител, а Прокопиев – подбудител на нарушението. В резултат брокерската компания „Булброкърс“ (чийто собственик е Прокопиев) е получила облага от 1,27 млн. лева, а щетите за държавата са за над 20,8 млн. лева, посочва прокуратурата

Делото ще се гледа в Специализирания наказателен съд, който от началото на ноември 2017 г. е компетентен по т. нар. "корупционни дела".

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Атлантическият съвет призовава депутатите да не излизат в лятна отпуска