IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново изоставени туристи заради туроператорска компания

36 български граждани останаха в Испания заради проблеми с фирма "Он травъл"

17:01 | 07.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Отново изоставени туристи заради туроператорска компания

36-имата български граждани, които останаха в Испания заради проблеми с туроператорската компания "Он травъл", са настанени в 4-звездния хотел "Консенсион" в центъра на Мадрид. На туристите е осигурена храна и вода, а след като пренощуват ще отпътуват за България с полет на "България еър", съобщиха от Министерството на икономиката.

Българските граждани са били посетени на място от представители на българското посолство в Мадрид. Осъществена е била връзка между пострадалите и Комисията за защита на потребителите в случай, че се наложи да се извършват допълнителни плащания, допълниха от икономическото министерство. 

От Комисията са пояснили на туристите какви документи е необходимо да представят след завръщането си, за да получат сумите си обратно. Съгласно Закона за туризма парите трябва да бъдат възстановени от "Он травъл". Ако това не се случи, разходите се поемат от застрахователя на туроператора.

За новия проблем с изоставени туристи се разбра вчера, след обаждане на един от тях до Бтв.. Общо 88 са били почиващите в курорта "Марбея", които са почивали по програма за хора над 55 години. В събота групата е трябвало да се прибере, но вечерта им било съобщено, че няма да пътуват заради отменен полет. Част от групата се е прибрала, а част от нея е превозена до Мадрид и настанена в хотел, без обаче да бъдат осигурени храна и вода.

Останалите две групи български туристи, които имаха проблеми със заминаването си, пътуват към България, посочват от министерството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още