Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Отпада 14-дневната карантина за влизащите у нас от Великобритания

Новото постановление на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев влиза в сила от утре, 16 юли

Отпада 14-дневната карантина за влизащите у нас от Великобритания

Снимка: Kim Raff/Bloomberg

От утре, 16 юли, отпада 14-дневната карантина и задължителния PCR тест за пристигащите в България от Исландия, Кралство Норвегия, Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, Монако,  Ватикана, Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Украйна, съобщават от Министерството на здравеопазването, цитирайки заповед на ресорния министър Кирил Ананиев. 

Още по темата

PCR тест не се изисква за лица, пристигащи у нас от държави членки на ЕС (изключение са Швеция и Португалия), Великобритания и Северна Ирландия, както и страни по Шенгенското споразумение. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.

Всички пристигащи от Швеция и Португалия, както и от всички трети страни извън изброените по-горе, при влизането си в България трябва да представят документ за отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода PCR. Гражданите, които не предоставят такъв документ, ще бъдат под 14-дневна карантина.

Гражданите на Северна Македония, Турция, Албания, Косово, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора могат да преминават транзитно през България с цел да се завърнат в държавата, чиито граждани са. Същото важи и за гражданите на трети страни, които имат разрешение за дългосрочно пребиваване в държава членка на Европейския съюз (ЕС), Великобритания и Северна Ирландия, или в страна по Шенгенското споразумение и членовете на техните семейства.

Директорите на регионалните здравни инспекции отменят поставянето под карантина на пристигналите в България в периода от 2.07.2020 до 15.07.2020 г. от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
3
 
2
ing5rov до: serafima
преди 2 месеца
щото тулупа си беше наумил на всяка цена да гризне едни милЯрди от Европа ...
2
 
3
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Но нашата за тях остава. Не ни включиха в списъка си с ШЕСТДЕСЕТ държави, на които разрешават без карантина. ШЕСТДЕСЕТ без България.

Още от Икономика и политика
Близо 550 хил. българи са посетили черноморските курорти през лятото