IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпада 14-дневната карантина за влизащите у нас от Великобритания

Новото постановление на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев влиза в сила от утре, 16 юли

18:54 | 15.07.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Kim Raff/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kim Raff/Bloomberg

От утре, 16 юли, отпада 14-дневната карантина и задължителния PCR тест за пристигащите в България от Исландия, Кралство Норвегия, Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, Монако,  Ватикана, Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Украйна, съобщават от Министерството на здравеопазването, цитирайки заповед на ресорния министър Кирил Ананиев. 

PCR тест не се изисква за лица, пристигащи у нас от държави членки на ЕС (изключение са Швеция и Португалия), Великобритания и Северна Ирландия, както и страни по Шенгенското споразумение. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.

Всички пристигащи от Швеция и Португалия, както и от всички трети страни извън изброените по-горе, при влизането си в България трябва да представят документ за отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода PCR. Гражданите, които не предоставят такъв документ, ще бъдат под 14-дневна карантина.

Гражданите на Северна Македония, Турция, Албания, Косово, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора могат да преминават транзитно през България с цел да се завърнат в държавата, чиито граждани са. Същото важи и за гражданите на трети страни, които имат разрешение за дългосрочно пребиваване в държава членка на Европейския съюз (ЕС), Великобритания и Северна Ирландия, или в страна по Шенгенското споразумение и членовете на техните семейства.

Директорите на регионалните здравни инспекции отменят поставянето под карантина на пристигналите в България в периода от 2.07.2020 до 15.07.2020 г. от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
щото тулупа си беше наумил на всяка цена да гризне едни милЯрди от Европа ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
serafima
преди 3 години
Но нашата за тях остава. Не ни включиха в списъка си с ШЕСТДЕСЕТ държави, на които разрешават без карантина. ШЕСТДЕСЕТ без България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още