IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпада преференцията общинарите да паркират безплатно в центъра на София

Поправката бе приета от Столичния общински съвет с 41 гласа "за" и един глас "против"

15:24 | 20.09.12 г.
Отпада преференцията общинарите да паркират безплатно в центъра на София

Столичният общински съвет прие промените в наредбата за паркирането, с които общинските съветници и всички, назначени на изборни длъжности в Столична община, повече няма да имат привилегията да паркират в центъра с личните си коли безплатно.

Така с промените право за паркиране за служебни нужди в "синя" и "зелена" зона и на общинските паркинги ще има само за автомобили, собственост на Столична община.

Поправката беше гласувана от общо 42 общински съветници. От тях 41 бяха „за”, а единственият глас "против" бе на Екатерина Йорданова, представител на ГЕРБ.

Йорданова аргументира несъгласието си да отпадне безплатното паркиране на общинарите с факта, че за съветниците е важно да се паркира максимално бързо, когато е необходимо да се свърши безпроблемно определена работа. Тя допълни, че не се притеснява от "другарски съд" затова, че е гласувала срещу искането на своите колеги от ГЕРБ.

От опозицията не останаха доволни от решението и го определиха като „кризисен PR”.

Общинският съветник от БСП Росен Миланов определи новото гласуване като „оФидосване“ и напусна залата за гласуване.

Представителят на "сините" Владимир Кисьов нарече "пълна лудница" факта, че съветниците получават по 180 лева възнаграждение за труда си и трябва да си плащат и за паркиране в синята зона.

Въпреки продължителните остри дебати 41 общински съветници гласуваха „за“ отпадането на привилегията.

Припомняме ви, че на предишното редовно заседание на СОС бе отхвърлено предложението привилегията за безплатно паркиране на служителите на общината да отпадне.

За запазването на правото за безплатно паркиране тогава гласуваха всички съветници от БСП, СДС, ДСБ, представителите на партията на Меглена Кунева, „Атака” и шестима представители на ГЕРБ.

Ден по-късно общински съветници от управляващата партия внесоха отново предложение за промяна в наредбата за паркиране в центъра на столицата, с което пожелаха повторно гласуване за отмяна на безплатното паркиране.

Новите правила за паркиране в "синя" и "зелена" зона на столицата все още са причина на недоволство у гражданите на София, живеещи в центъра. Тази вечер десетки столичани ще опънат палатков лагер пред сградата на общината на ул. "Московска" 33 в знак на протест.

Още новини от България прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още