IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпадат ограничения пред участниците в търгове

От 1 юли участниците в обществени поръчки няма да доказват, че нямат наложени санкции за наемане на незаконно пребиваващи у нас чужденци

12:16 | 30.06.14 г.
Отпадат ограничения пред участниците в търгове

Отпада изискването възложителите на обществени поръчки, обявени след 1 юли, да поставят условие участниците в търговете да доказват, че нямат наложени административни наказания за наемане на работа на незаконно пребиваващи у нас чужденци през последните до пет години. Това съобщават от Главна инспекция по труда.

Изискването отпада като условие за участие в търгове с последните промени в Закона за обществените поръчки. Промяната влиза в сила от 1 юли 2014 година.

От Главна инспекция по труда уточняват, че удостоверението за липса на административни наказания се издава на участниците от държавната инспекция.

За процедурите, стартирали преди 1 юли, инспекцията ще продължи да издава документа, ако доказването на обстоятелството за липса на административно наказание за наемане на незаконно пребиваващи у нас чужденци е поставено като условие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още