Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Отварят 9 нови или ремонтирани детски градини в София до края на годината

Около 400 деца са приети на трето класиране в столичните ясли и детски градини, посочи заместник-кметът по образование в Столичната община доц. Тодор Чобанов

Отварят 9 нови или ремонтирани детски градини в София до края на годината

Снимка: МРРБ

Девет ремонтирани или нови детски градини ще отворят врати до края на годината в София, съобщи заместник-кметът по образование в Столичната община доц. Тодор Чобанов, цитиран от БНР.

Той провери строителните дейности в Детска градина 20 в район Подуяне. Около 400 деца са приети на трето класиране в столичните ясли и детски градини, добави зам.-кметът. 

Още по темата

"Тези места, над 600, ще бъдат регулярно пускани в ИСО ОДЗ да могат да се класират родителите, да правят кандидатури на децата, и, разбира се, припомняме, че от есенното класиране - на 30 август, около 1 500 места ще бъдат преместени в общата опашка", заяви Чобанов.

До края на годината ДГ номер 20 "Жасминов парк" ще разполага с капацитет от 200 деца.

Старите етернитови панели на детското заведение, които може да бъдат опасни за здравето, са изцяло премахнати. Изграден е и нов корпус, обясни Чобанов.

"Строителството върви в срок. След приключване на работите ще има около 200 деца, с 50 повече, отколкото е имало преди ремонтните инвестиционни дейности. Една от новите две групи ще бъде яслена", подчерта зам.-кметът. по образованието.

Директорът на детското заведение Мария Христова разказа, че това е една от най-старите детски градини в София.

"Чакам май месец да дойде, когато тотално ще се реши проблема. Тогава вече аз ще си имам осем групи. Една ясла и 7 детски градински групи".

Утре родители на деца от София отново ще протестират заради липсата на места в детските градини.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Т. Дончев: До седмица ще имаме конкретно решение за мерките