IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пациенти ще подават сигнали за корупция в здравния сектор в полицията

Национална пациентска организация и Главна дирекция „Национална полиция“ ще си сътрудничат в борбата с корупцията в сферата на здравеопазването

15:56 | 31.01.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Сигнали за корупция в здравеопазването, които са подадени в платформата за пациентска удовлетвореност „Здравен отзив", ще постъпват веднага в полицията. Това съобщават от Национална пациентска организация (НПО), която поддържа платформата.

Сътрудничеството посредством „Здравен отзив“ ще се осъществи чрез възможността постъпващи през портала пациентски сигнали за корупция директно да бъдат препращани към дирекцията, която от своя страна ще предприема действия по компетентност. 

Целта е улесняване на комуникацията между пациентите и институциите с цел стимулиране на гражданската активност, за подобряване качеството на предоставяното здравно обслужване, борба със злоупотребите в системата на здравеопазването, посочват от организацията.

Платформата „Здравен отзив" беше открита през октомври миналата година. Тя дава възможност на пациентите да подават сигнали във връзка различни неуредици - санитарно-хигиенни условия, неетично отношение, нерегламентирани плащания, дискриминация и да споделят цялостния си опит от българската здравна система.

До момента в платформата са публикувани резултатите от проверки по няколко десетки сигнала, подадени в Национална пациентска организация през текущата година, а други са в изчакване на отговор по компетентност от съответните институции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още