IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пада териториалното ограничение за директни доставки на овче сирене

За обществено обсъждане са предложени промени в Наредб 26

08:33 | 06.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Фермерите ще могат да продават директно сирена от овче, биволско и козе мляко на територията на цялата страна. Това предвиждат промени в Наредба 26 от 2010 г. за директните доставки от фермите, публикувана от агроминистерството за обществено обсъждане. 

В момента стопаните, които са направили малки мандри, могат да продават продуктите на магазини, хотели, с млекомати или на фермерските пазари в същата и в една съседна област.

Целта е да се стимулира специфичното производство,  пише в мотивите към проекта.

Проектът увеличава разрешеното количество за директна доставка на сурово овче, биволско или козе мляко - до 60% от месечния млеконадой от малките ферми, до 50% от средните и до 40% от големите стопанства.

В момента наредбата разрешава директни доставки на пчелен мед и месо от дивеч без териториално ограничение.

Как ще се развива земеделието след 2020 година и какви промени да очакват фермерите в Общата селскостопанска политика (ОСП)? Какви са възможностите за дигитализация в сектора? Разберете на 9 ноември по време на събитието „Клуб Инвестор – Агробизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още