IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Палатков лагер затруднява движението в столицата

Затворени са кръстовищата при Орлов мост и "Цар Освободител" в района на Президенството

08:44 | 30.07.20 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Тази сутрин София осъмна с блокирани кръстовища, палатки и шатри. От полицията призоваха за мирни протести, но предупредиха, че се очаква движението в столицата да е силно затруднено, особено в района на Орлов мост и пл. "Независимост", където и в момента има палатки. “Цяла нощ сме водили разговори с протестиращите и част от кръстовищата бяха освободени”, заяви на брифинг ст. комисар Георги Хаджиев от СДВР, цитиран от Dnes.bg.

"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци.

Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.
 
Няма задържани след снощния протест.

"Вчера е имало напрежение на бул. "Арсеналски", когато е била спряна кола. Прави ми впечатление как протестиращи налагат правила на полицията. Знаем си правомощията и няма да се колебаем да ги изпълняваме. Очаквам големи затруднения в трафика днес. Ние сме близо до протестиращите и останалите граждани - опитваме се да избягваме конфликтни. Търпението ни е огромно, но има някакви граници. Разчитам на самоконтрола на колегите. Подложени сме на изключителен стрес и провокации. Отправят се много обидни реплики и искам да благодаря за професионализма и самообладанието на всички полицаи. Разчитам и на здравия разум на гражданите", завърши комисарят.

Междувременно Центърът за градска мобилност в София информира за промени в движението на някои линии заради блокадата на Орлов мост. Променени са следните маршрути:

Автобусите с номера 9 и 75 въртят на Военна академия.
Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.
Автобусите 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. Др. Цанков, бул. П. Яворов и по маршрута двупосочно.
Линия № 94 върти на ул. Гурко и обратно по маршрута
Линия № 213 в посока "Младост" е отклонен по бул. Мадрид , бул. Ситняково и по бул. Цариградско шосе по маршрута си.
Тролейбусите с номера № 4, 5, 8 и 11 посока СУ "Кл. Охридски" въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.
Тролей № 5 в посока "Младост" е отклонен до Сточна гара и обратно по маршрута до Надлез Надежда.

На вчерашния протест се разбра, че палатковият лагер е безсрочен и ще падне, когато правителството и главният прокурор подадат оставка.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
Asdf1234
преди 3 години
Съгласен съм. Не мисля, че при "площадните звезди" останаха умни и красиви - напротив. Определено се "разнервирах" твърде много. Това за олигарсите и безпардонните им протежета го видяхме. Чистият и справедлив "Христос" Иванов, бягаше от дружката си, като дявол от тамян.Но, когато си на въдицата и макарата се върти, трябва да скачаш силно, ако лежиш на кръстовищата, накрая, ще те извадят на сухо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 6
Спящият бик
преди 3 години
Умните и красивите би трябвало поне малко да отбират от политически маркетинг. Не може непрекъснато да внушаваш, че си отбрано малцинство, което превъзхожда морално и интелектуално останалите хора, защото те са избиратели, от които ще зависи резултатът от евентуални избори - предсрочни или родовни, няма значение. Нормалната психологическа реакция предполага възгорделите се и надменни площадни звезди да бъдът наказани от мнозинството, заради обидите, пренебрежението и нарушаването на собствените му граждански права. Или, както се изразих някъде другаде - не ни принуждавайте зорлем да гласуваме за ГЕРБ, за да удовлетворим собствената си нужда от справедливост. Кампанията ви, подхранвана с мръсните пари на засегнатите олигарси и използваща познатите ни методи на ДС вече не изглежда чиста, спонтанна и романтична. Отбъсваща е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 5
Спящият бик
преди 3 години
Няма съмнение, че действията на търкалящите се по паветата се направляват от мозъчен и финансов център. Този център не желае избори, защото не може да ги спечели. Той желае хаос, за да може по някакъв начин (п)РЕЗИДЕНТЪТ в качеството му на главнокомандващ да намери повод за извършване на държавен преврат и въвеждане на едноличен президентски режим под диктовката на Москва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 5
Спящият бик
преди 3 години
Не бих искал да съм на мястото на полицаите в момента. Вместо да подберат нарушаващите обществения ред и да последват дела за дребно и не толкова дребно хулигантство - те ги пазят от нормалните граждани, за да не се получават сблъсъци. Учените да охраняват спазването на реда, охраняват нарушителите! Това е прекалена измислена и криворазбрана толерантност, която ерозира ценностите ни, освен че нарушава закона. Затова очаквам нещата да ескалират, ако органите на реда толерират безредието и хаоса!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
Zlato
преди 3 години
Аз съм с колело и ми е перфектно. Тежките камиони ще минават по околовръстното. Бих казал София се доближава до идеала на еко активистите :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Има място за протестиране. От президенството до НС нека цялото пространство да затворят, като искат, но да не пречат на хората да си вършат работата!То вече е ясно кои са тия лежачи по кръстовищата, нормалните протестиращи работят и излизат към 6-7 часа, към 10 се прибират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
Asdf1234
преди 3 години
Вече хората са на ръба на търпимостта. Идеи - хубаво, но мисля, че това, вече не са интелигентните млади хора, както ни уверяват медиите. Сутринта, човекът от барикадата, който заставаше пред репортерката на една от телевизиите не ме очарова по никакъв начин. Ще помоля, полицията да се прибере за няколко часа в районните управления и шофьорите, сами, ще решат проблема и то много бързо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
xkm
преди 3 години
Сълзотворен газ и водни струи срещу нарушителите на правата на гражданите ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
IQ96
преди 3 години
Провалянето на една идея, най-лесно става, като се преекспонира и доведе до абсурд. Блокирането на София НЕ е от полза на протестиращите и ще настрои хората отрицателно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още