IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парична статистика и брутен външен дълг във фокуса през седмицата

Предстои да излязат и индекси на оборота в услугите през първите три месеца от годината

09:31 | 22.05.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В седмицата на светлия празник на българската писменост се очакват данни от различни области в сферата на културата през 2016 г.

В понеделник (22 май) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни от сферата на културата -  библиотеки, кина, филмово производство, радио- и телевизионна програма, сценични изкуства и музеи за 2016 г.

Във вторник (23 май) от националната статистика ще излязат предварителни данни за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението през първото тримесечие на 2017 г.

Сряда (24 май) е Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост и няма планирани икономически събития.

В четвъртък (25 май) НСИ ще публикува индекси на оборота в услугите през първите три месеца от годината. Ще излязат данни и за разходите  за придобиване на дълготрайни материални активи за същия период.

На същия ден Българската народна банка (БНБ) ще обяви парична статистика за април 2017 г.

В петък (26 май) БНБ ще публикува данни за брутния външен дълг през март тази година.

От националната статистика се очаква информация за транспорт - железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт през първото тримесечие на годината.

През седмицата ще се проведат и общите събрания на Момина крепост (22 май), Елхим Искра (22 май), Корадо – България и Стара планина холд (23 май).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още