IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паркирането около Националния стадион "Васил Левски" вече е платено

Търговията с колела, части за тях, както и ски и аксесоари, която от години се извършва на това място, няма да бъде премахната

10:09 | 01.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

От днес паркирането около Националния стадион "Васил Левски"в София става платено.
Пространството, което ще се стопанисва от общинското дружество "Пазари Запад", е преобразувано в платен паркинг с капацитет от 100 места. Договорът е за 3 години.

Идеята предизвика противоречиви мнения сред столичани, коментира БНР.

Търговията с колела, части за тях, както и ски и аксесоари, която от години се извършва на това място, няма да бъде премахната, но ще се осъществява съобразно тарифа на общината. Целта на промяната е да се въведе ред около националния стадион, който да осигури спокойствие и комфорт на софиянци и гостите на столицата. 

Според доклада на Столичния общински съвет ценатаза престой трябва да бъде съизмерима с цената за „Зелена зона”, която се намира там.

Планира се в събота, неделя и празнични дни 44 от новите паркоместа да се използват продажба на ски, велосипеди и спортни стоки. 

"Пазари Запад" трябва да инвестира 183 хил. лв. в обекта, от които близо 20 хил. лв. ще бъдат за контрол на достъпа и поставяне на бариери, а почти 70 хил. лв. ще отидат за поставянето на роботизирана и самопочистваща се тоалетна. 15 хил. лв. са предназначени за офис контейнер и за разплащателен терминал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още