IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът отхвърли и втория вот на недоверие към кабинета "Орешарски"

Общо 118 депутати гласуваха против, 20 се въздържаха, а 93-ма подкрепиха вота

13:50 | 17.10.13 г. 2
Парламентът отхвърли и втория вот на недоверие към кабинета "Орешарски"

Парламентът отхвърли вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. Той беше внесен от парламентарната група на ГЕРБ за провал в областта на регионалната политика. 93-ма депутатите от ГЕРБ гласуваха "за" вота, 118 бяха против, а 20 се въздържаха.

Един от „Атака“ беше против, а 20 депутати от партията гласуваха с "въздържал се" . Всички от ДПС и БСП отхвърлиха искането за оставка на кабинета.

Специално за гласуването в парламента се върна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Депутатът от ДПС Делян Пеевски не беше в зала.

Кабинетът беше посрещнат на крака от депутатите от ДПС и БСП и с викове „Оставка“ от ГЕРБ. Пленарната зала се превърна за кратко в стадион с различни викове от всички страни.

Това беше вторият вот на недоверие към кабинета "Орешарски", поискан от ГЕРБ. В началото на октомври Народното събрание отхвърли първия вот на недоверие към кабинета за "провал в областта на инвестиционното проектиране". Вотът отново беше внесен от ГЕРБ.

Бившите управляващи вчера се заканиха, че ще внесат трети още утре, този път за провал в областта на културата.

Премиерът Орешарски пък бе категоричен, че кабинетът му ще устои на всички вотове и атаки.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
serafima
преди 10 години
Съгурна съм, че има мислещи хора между пишещите тук. На никого не му ли минава през ума, че макар и процедурно допустимо (егати процедурите), поведението на ГЕРБ е низко, пошло, безотговорно и омерзително. И малкото симпатии, които имах към тях, вече ги няма. Те обиждат българския народ и държава с това си поведение. И нищо не печелят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
Натрий
преди 10 години
Това, с вотовете на недоверие, стана ясно, че не минава. Поне изчакайте да липсват депутати. То вот след вот консолидира...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още