IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партиите редят листи дни преди кампанията*

Социалистите са напълно готови с кандидатите, ГЕРБ обявиха само водачите на листи

16:05 | 10.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Дни преди началото на предизборната кампания партийните централи редят листите с кандидатите за депутати. Кандидатите за президент също се подготвят за битката за гласа на избирателите.

БСП са готови с окончателното подреждане на листите в 31 многомандатни избирателни райони, съобщиха социалистите. Те посочиха от кои сектори са кандидатите: икономика и финанси, бюджет и данъчна политика - 25%, социална политика, здравеопазване, образование, култура и журналистика - 28%, юристи -15%, инженери - 9%, природни науки - 8%, отбрана и сигурност - 5%, земеделие - 5%, спорт - 5%.

От ГЕРБ засега са готови с водачите на листи за парламентарните избори на 14 ноември 2021 г., съобщи пресцентърът на партията. Лидерът на партията Бойко Борисов ще води две листи -  в София-град (25 МИР) и в Пловдив-град (16 МИР), Десислава Атанасова, председател на ПГ в 46-ото НС ще води листите в Разград и Русе, бившият здравен министър Костадин Ангелов ще е водач във Варна и Велико Търново, а Красимир Вълчев ще води листите в Стара Загора и Шумен. Зам.-председателят на партията Томислав Дончев ще води листата в Габрово, а Даниел Митов в 24-ти МИР София град.

Във Видин водач на листата ще е заместник-председателят на 46-ото НС Росица Кирова. В Бургас водач на листата ще е Любен Дилов, в Благоевград - Росен Желязков, във Враца - Петя Аврамова, в Ловеч - Николай Нанков, Добрич - Деница Сачева. Председателят на 44-то НС Цвета Караянчева ще води листата в Кърджали, а Делян Добрев - в Хасково. Председателят на СДС Румен Христов ще води листата в 23 МИР София град.

ИТН е готова с листите и ще се депозират в срок в Районните избирателни комисии, като основните лица остават водачи. Това заяви Радостин Василев от „Има такъв народ“ пред bTV. Той поясни, че промените са козметични и са се налагали в определени области и по определени критерии. Слави Трифонов по думите му не присъства в листите.

По-късно стана ясно, че Филип Станев е водач във  Варна и Добрич, предаде БГНЕС. Ива Митева, Николай Радулов и Андрей Михайлов водят в листите за трите избирателни района на София. Мика Зайкова води листата в Смолян.

Делян Пеевски е водач на листата на Движението за права и свободи (ДПС) във Велико Търново, съобщи областният лидер на партията Гюнай Далоолу, цитиран от БТА. "Номиниран е от Областния съвет на ДПС и именно от историческата и духовна столица на България г-н Пеевски ни дава ясен знак, че се връща в политиката. Още миналата година той заяви, че има много да говори и много да даде на България", заяви още Далоолу.

Валери Симеонов води листата на коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ, БДС "Радикали" и БНДС "Целокупна България" в Бургас, съобщи пресцентърът на НФСБ. Лидерът на НФСБ и лицето на БДС-Радикали Цветан Манчев са кандидатите на „Патриотичен фронт“ и за президент, и вицепрезидент. 

*Новината е допълнена в 17:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още