IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Павлова изиска повече машини и работници за довършване на Западната дъга

По договор отсечката трябва да бъде завършена в края на октомври тази година

16:14 | 27.09.15 г.
Павлова изиска повече машини и работници за довършване на Западната дъга

Изненадваща проверка на изграждащата се Западна дъга на Софийския околовръстен път на регионалния министър Лиляна Павлова и председателя на пътната агенция Лазар Лазаров установи, че на терен липсват достатъчно работници и техника.

Те са изискали от ръководителя на обекта да ускори работата и да съсредоточи повече машини и работници, за да изпълнят обекта в срок, съобщават от МРРБ. Съгласно договора за строителството Западната дъга трябва да бъде завършена в края на октомври тази година. 

Западната дъга на Софийския околовръстен път е продължение на автомагистрала "Люлин" и чрез нейното изграждане ще се осигури необходимата устойчивост на реализирания с европейски средства проект.

Обектът ще осъществява връзка от и към Сърбия с изграждащия се магистрален пръстен в България, като ще осигурява безконфликтно разпределение на локалния и транзитния трафик.

Дължината на пътната отсечка е малко над 3 км, а стойността й е над 47,8 млн.лв., осигурени от ОП "Транспорт" (2007-2013 г.). Изпълнител е дружество по ЗЗД "Трейс СОП", напомнят от МРРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още