Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пеевски купува до 50% от "Техномаркет България"

Уведомление за концентрация е постъпило в КЗК

Компанията "НСН Инвестмънт" ООД на Делян Пеевски  е уведомила Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), че възнамерява да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол (до 50% акционерно участие) в "Техномаркет България" АД. Това става ясно от съобщение, публикувано от КЗК.

Още по темата

Съдружници в "НСН Инвестмънт" са  Делян Пеевски и майка му Ирена  Кръстева. Тя управлява компанията заедно с Александър Кирилов Георгиев, показват данни в Търговския регистър.

Като предмет на дейност на купувача са вписани търговско представителство и посредничество, консултантски услуги, сделки с интелектуални собственост, комисионни сделки, продажби, внос и износ на стоки и др.

Пред КЗК „НСН Инвестмънт“ е декларирала като дейност  участие в други дружества.

"Техномаркет България" АД е оператор на търговска верига магазини "Техномаркет“ за продажба на електронна и битова техника.

Според антимонополния орган не се очаква операцията да окаже въздействие върху пазара, тъй като характерът на извършваната от участниците в концентрацията дейност не позволява идентифицирането на пазари, върху които сделката ще окаже въздействие.

Законът дава възможност всяко трето заинтересовано лице да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция   на  съответния пазар в страната. То следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от 7 дни от датата на публикуване на съобщениено за концентрация (4 януари 2016 г.) като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Припомняме, че през 2013 г. регистрираната в Лихтенщайн компания  „Домтех Холдинг“ АГ придоби веригата от  холандското дружество „Тохномаркет Домо“.

В края на 2014 г. медиите съобщиха, че в компанията влиза Едуардо Миролио.

През лятото на 2015 г. синдиците на обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка (КТБ) опитаха да продадат част от капитала на „Техномаркет България“, които бяха заложени в КТБ от „Домтех Холдинг“. В Съвета на директорите на „Техномаркет България“ са вписани Евгений Борисов Гълъбов, Гергана Петрова Якимова – Христова, Франко Миролио, Гаетано Римини, Цветан Кръстев Фидански и Константин Емилов Бонев. 

През юли пък един от директорите в "Техномаркет", приближен до банкера Цветан Василев, Николай Китов беше задържан с европейска заповед за арест по обвинение в данъчни престъпления в Италия.

В момента Делян Пеевски е депутат от ДПС, избран от района на Стара Загора. Той е отразил участието си в дружества в декларацията, която народните представители подават по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

0
 
6
 
6
kony до: NickyDickinson
преди 3 години
Няма профилна снимка
Начинът да смажем Прасчо и съдружие е със съдебна реформа и разследване на всичките му сделки, както и публичност на икономическата информация. Какво стана с доклада на Alix Partners? Защо не е публичен, след като сме го платили с нашите данъци?
0
 
8
 
5
преди 3 години
Няма профилна снимка
Един от начините да смажем Прасчо и *** майка е да не купуваме абсолютно нищо от техните фирми, както и да не гледаме скапаните им телевизии. Аз например, освен че не пуша и не купувам въобще вестници, което ме улеснява, никога не съм пазарувал от Лафка и не гледам дори любимия ми ЦСКА по кабеларката им Канал 3. А сега вече няма и да стъпвам в Техномаркет.
0
 
7
 
4
преди 3 години
Няма профилна снимка
Мдааа, технополис тръгва нагоре с парите на Roanoke, моите и други подобни.
0
 
21
 
3
преди 3 години
Няма профилна снимка
Покупки от Lafka - нула лв.
Бъдещи покупки от Техномаркет - нула лева
0
 
7
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
technolafka.bg

Още от Икономика и политика
Ще постави ли демонополизацията на НЗОК пациента в центъра на здравната система?