Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пет инвеститора взеха сертификати за проекти за 83 млн. лева

Над 500 нови работни места ще разкрият Каолин”, „Никвец”, Търговска лига- Глобален Аптечен Център, „Карготек България“ и „Термо Про“

Пет инвеститора взеха сертификати за проекти за 83 млн. лева

Снимка: Министерство на икономиката

Пет сертификата получиха инвеститори за проекти за 83 млн. лв., с които ще разкрият над 500 нови работни места, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Още по темата

Четири сертификата са за инвестиция клас „А“ на „Каолин” ЕАД, „Никвец” ЕООД , Търговска лига- Глобален Аптечен Център АД  и „Карготек България“ ЕООД , а един е за инвестиция клас „Б“ на „Термо Про“ ЕООД.

Два от проектите ще бъдат осъществени в сферата на преработващата промишленост, два в здравеопазването и един в сферата на високотехнологични и интензивно базирани на знания услуги.

Лъчезар Борисов, заместник-министър на  икономиката, който връчи сертификатите, подчерта, че се отчита положителна тенденция за увеличаване на броя и размера на проектите, осъществявани в страната, както от чуждестранни, така и от местни компании, което е доказателство за добрия бизнес климат. Той посочи, че в момента се обсъждат и допълнителни стимули за инвеститорите.

Инвестиционният проект на „Каолин” ЕАД, който получи сертификат за инвестиция клас „А“ е свързан с  изграждане на предприятие за производство на продукти от индустриални минерали в гр. Дулово, обл. Силистра. Размерът на инвестицията възлиза на над  60 млн. лв., като се очаква да разкрие нови 120 работни места.

Проектът на „Никвец” ЕООД е в сферата на хуманното здравеопазване и е за района на град Сливен, на обща стойност 11 млн.лв., като при реализирането му ще се разкрият 40 нови работни места.

Третият проект, получил сертификат за инвестиция клас „А“ е на „Карготек България“ ЕООД. Той е за разширяване на центъра за бизнес услуги на финландската компания в София. Инвестицията е за близо 1 млн. лв., като ще бъдат разкрити 172 работни места.

„Търговска лига-Глобален Аптечен Център“ АД получи сертификат за инвестиция клас „А“ за проект, свързан с изграждане на многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и мозък“, гр. Бургас. Той е на стойност над 9 млн.лв. и ще открие 200 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас „Б“ вече има и „Термо Про“ ЕООД за изграждане на център за инсталация и сервизно обслужване на хладилни агрегати за мобилен температурен контрол в Индустриална зона София-Божурище. Инвестицията в производство на промишлено хладилно и вентилационно оборудване възлиза на над 2 млн. лв.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 22 септември