Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Петима ще се състезават за председателския пост в БСП

На изискванията за партиен стаж отговарят Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков

Петима ще се състезават за председателския пост в БСП

Настоящият председател на БСП Корнелия Нинова ще участва в процедурата. Снимка: архив БТА

Седем кандидати са подали декларации за участие в прекия избор за председател на БСП на 12 септември. Петима от тях отговарят на изискванията за партиен стаж - Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков.

Това съобщи на пресконференция Емил Войнов, председател на Централната комисия за провеждане на пряк избор за председател на БСП, предава БТА.

Още по темата

Заради липса на нужния стаж в национални органи на БСП от вътрешнопартийния избор отпадат Галина Василева и Ирина Михайлова.

Партийните конференции на БСП са номинирали 55 кандидати за председател на партията, като с най-много предложения е Корнелия Нинова - 285, следвана от Кирил Добрев - 144, Калоян Паргов - 63, Красимир Янков - 55, Валери Жаблянов - 34 номинации.

Крайният срок за подаване на декларации от кандидатите за участие в прекия избор за председател на БСП изтече вчера, посочи Войнов.

Към 31 декември 2019 г. членската маса на БСП е над 80 хиляди души, информира той.

Войнов посочи, че 17 август е срокът за съставяне на избирателните списъци, а до 10 септември от тях трябва да бъдат заличени всички починали. Тогава ще стане ясно и колко са членовете на БСП, които имат право на глас.

От 13 август за петимата кандидати, отговарящи на изискванията, започва предизборната кампания, която ще продължи до 10 септември, съобщи още Емил Войнов. Ще бъде организирана информационна кампания, ще бъдат изработени и три клипа, общ плакат и брошура на всички кандидати, информираха още от Централната комисия за прекия избор на председател на БСП.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Шестима депутати от БСП напускат парламентарната група