IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петър Славов: Доходите на висшите чиновници трябва да са публични

Да спре раздаването на допълнителни възнаграждения, които не са описани в закона, настоява депутатът

17:23 | 01.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Доходите на висшите държавни чиновници трябва да са бъдат публични и регламентирани, заяви пред БНР депутатът от Реформаторския блок Петър Славов. Заедно с Мартин Димитров, Методи Андреев и Бойка Маринска той е вносител на промени в Закона за публичната администрация. 

Има „находчиви“ държавни чиновници, които успяват да заобиколят разпоредбите и да си раздадат допълнително едни пари, които не са разписани в закона и не е редно да ги получават, каза депутатът.

Той имал информация, че в т. нар. политически кабинети в министерствата са се раздавали пари за представително облекло в размер на една и повече работни заплати ежемесечно, което по думите му е в директно нарушение на закона.

Ако някой покаже особени резултати в работата си, трябва да има възможност за възнаграждение спрямо тези резултати, но това пак трябва да е описано в закона, смята народният представител.

Петър Славов допълни, че с гласувани на второ четене вчера промени в Закона за класифицираната информация чиновниците, които работят със секретни данни, ще бъдат проверени дали са били служители на бившата Държавна сигурност (ДС).

Депутатът и негови колеги реформатори настояват освен това да бъдат проверени кредитните милионери от КТБ дали са били свързани с бившите комунистически служби. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още