IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пламен Георгиев ще бъде отзован като консул във Валенсия

Назначението на бившия ръководител на КПКОНПИ на поста е политически мотивирано, но той не е свързан професионално със службата, обяви премиерът Кирил Петков

12:13 | 05.01.22 г.
<p>
	<span 16px="" 23px="" color:="" font-size:="" line-height:="" pt="" style="font-family: ">Пламен Георгиев.</span><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">&nbsp;Снимка: Архив, Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Пламен Георгиев. Снимка: Архив, Bloomberg TV Bulgaria

Консулът на България във Валенсия и бивш ръководител на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев ще бъде отзован. Това обяви в началото на днешното правителствено заседание премиерът Кирил Петков, цитиран от БТА.

Според министър-председателя назначението на Георгиев на поста е изцяло политически мотивирано, без той да е свързан професионално със службата, която изпълнява.

"Това ще бъде символът, че този тип политически назначения не са методът и начинът, по който оттук нататък нещата ще се случват", каза още Кирил Петков.

Българският консул във Валенсия Пламен Георгиев заяви по телефона за БНТ, че ще коментира новината за отзоваването си, след като станат ясни мотивите за това.

Той напомни, че две трети от генералните консули са политически назначения.

Investor.bg припомня, че Пламен Георгиев беше назначен за консул в Испания от третото правителство на ГЕРБ през 2019 г., след като напусна председателския пост на антикорупционната комисия заради скандал с неузаконена тераса.

В началото на правителственото заседание премиерът поздрави здравния министър в кабинета за повишените нива на ваксинация, които страната ни отбелязва след началото на новата правителствена програма за икономически стимули за българските пенсионери.

„Само за вчерашния ден бройката на ваксинирани се е повишила с 24 747 души, а от обявяването на програмата досега ваксинираните са над 130 хиляди“, отбеляза Петков.

Той припомни, че целта на правителството е ваксинацията да обхване 300 хиляди души.

„Ние вече сме на една трета от този резултат, а сме още в първите дни на януари. Целта ни е ясна, вече имаме първи резултати", каза той.

Премиерът посочи още, че на днешното заседание кабинетът ще обсъди и финансовата помощ в сферата на туризма.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още