IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пламен Николов: До края на деня кабинетът ще стане ясен

Кандидатът за премиер на ИТН разкри, че до 12 часа снощи е подбирал министрите си за проектокабинета на партията

15:39 | 03.08.21 г. 5
<p>
	<em>Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Кандидатът за премиер на „Има такъв народ” Пламен Николов заяви в Народното събрание, че има шанс да бъде съставено правителство.

Цялата парламентарна група на ИТН е взела участие в съставянето на правителството, заяви той. И обяви, че до края на деня кабинетът ще стане ясен.

Малко преди това се проведе срещата на "Има такъв народ" с парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!", на която беше представена структурата и състава на проектокабинета.

Пламен Николов разкри, че до 12 часа снощи е подбирал министрите си за проектокабинета. От управляващата партия обаче засега запазват мълчание за имената им. 

"Ще го направим по най-добрия начин - първо пред нашите партньори. Ще произведем новини“, каза Николов на всички въпроси кога ще обявят състава на правителството.

Той заяви, че е убеден, че има шанс кабинетът му да получи подкрепа и обяви, че си е донесъл всички дипломи за завършените степени на образование.

Парламентарната група на ИТН се събра на среща в Народното събрание час по-рано.

В опит да реализират получения мандат от президента Румен Радев, от партията на Слави Трифонов след това ще проведат срещи и с парламентарните групи на "Демократична България" и "БСП за България". Всички те се провеждат в Народното събрание.

Те бяха поканени с писма, подписани от председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

От "Демократична България" декларираха, че ще решат дали да подкрепят проектокабинета, когато получат пълна информация за структурата, състава и приоритетите му.

За подписан документ с основните приоритети ще настояват и от "Изправи се БГ! Ние идваме!". Споразумението трябва да гарантира, че в бъдещия кабинет няма да има влияние на ДПС и ГЕРБ.

След срещата председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!"  Мая Манолова заяви, че са чули имената на кандидатите за министри, но ще бъдат обсъдени в тяхната парламентарна група. Ще решим преди завършване на процедурата, заяви Манолова.

Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН заявиха, че ще говорят, след като приключат разговорите с всички парламентарни групи.

От БСП изразиха удовлетворение от проведените досега преговори, но ще очакват споразумение.

ГЕРБ няма да подкрепи правителство на "Има такъв народ", заяви на брифинг бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Всички депутати от ГЕРБ ще бъдат в пленарната зала за гласуването, увери той. Депутатите от ГЕРБ ще влязат в пленарната зала и ще гласуват против предложеното от "Има такъв народ" правителство, каза Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
според мен няма да успее.. ще му трябват два три опита :))... забравиха да построят канал дето извежда газовете под стенда и това може да им изиграе шега.. ама ще видим... има няколко теста докато литне... и все пак ако литне, гаранция ще се разбие зрелищно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Въ, то не е като да е ретрограден Марс :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
zelka007
преди 2 години
29 раптора ... 5400 тона тяга ... с 1000 повече от съвеЦката "цар ракета" дето се лашна в тайгата ... как мислиш , ще лети ли ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
дядя Вова
преди 2 години
Пламен Николов: До края на деня кабинетът ще стане ясен > Ако ложата е отвъд океана, може и утре. Бърза работа нямаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още