IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Пловдив 2019“ влиза в маркетинговата стратегия на България

Събитието е от национален, а не от местен характер с акцент културен туризъм

12:17 | 04.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Рекламата на Пловдив като Европейска столица на културата за 2019 г. да залегне в маркетинговата стратегия на България за следващата година. Това са обсъдили министърът на туризма Стела Балтова и областният управител на Пловдив Здравко Димитров, съобщават от Министерството на туризма.

Събитието е от национален, а не от местен характер с акцент културен туризъм, посочила е Балтова.

В края на 2014 г. Пловдив беше избран за Европейска столица на културата през 2019 г. 

Общинската фондация „Пловдив 2019“ сключи споразумение за сътрудничество с Министерство на туризма в подкрепа на дейностите по популяризиране на Пловдив като Европейска столица на културата. В реализиране на партньорството Министерство на туризма се ангажира да подпомага дейността на фондацията с повишаване на туристическия интерес към града като дестинация с хилядолетна история и разнообразни възможности за туризъм.

В съвместните дейности, анонсирани официално от Министерство на туризма, са включени още дизайнерски оформления и присъствие на логото на рекламни щандове на всички специализирани изложения, организирани от ведомството, също и включването на инициативата в рекламни материали, презентации и присъствие в социалните мрежи.

Основна концепция на програмата на общинската фондация „Пловдив 2019“ е създаването на разнообразен културен афиш, дългосрочното подобряване на културния климат в Пловдив, постигане на положителна промяна сред неговите жители, развиване на общуването помежду им и разширяване на културния периметър на града.

Според данни на Министерството на туризма ръстът на нощувките в Пловдив за миналата година достига 30%, а на посещенията на музеите e с 33% по-висок спрямо предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още