IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По 400 лв. средно са похарчили българите на Черния петък

Най-търсените стоки са били домашни електроуреди, детски играчки и козметика

14:46 | 25.11.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По 400 лева средно е сумата, която са похарчили пазаруващите български потребители по време на Черния петък. Това сочат данните, предоставени на bTV от Комисията за защита на потребителите.

През деня са извършени 250 проверки в цялата страна, за да се види реални ли са отстъпките. Установени са 15 нарушения. В повечето от тях търговците анонсират голям процент намаление, но се оказва, че той важи едва за няколко стоки. 

По данни на един от най-големите сайтове за онлайн пазаруване у нас само през първата половина на Черния петък, българите са похарчили около 25 млн. лева.

Най-търсените стоки са домашни електроуреди, детските играчки и козметичните продукти.

„Случаите на нарушения не са много, но те отново показват, че не трябва да се предоверяваме на леко истеричните нотки, които се долавят в множеството анонси, реклами, покани към потребителите да се включат в тази кампания. Има достатъчно време, включително и преди Коледа и Нова година, за да преценят хората разумно и обективно доколко ще платят истински ниска цена за това, което ще отидат да си купят”, коментира председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
zelka007
преди 5 години
Толкова им се иска на някои търговци да похарчат клиентите , ама някой е похарчил 800 , щото аз 400 не съм :))) - а кръгла 0 извън ежедневните покупки на храна и тунджата за колите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
Shadow1
преди 5 години
Редица важни неща не стават ясни от статията. На всеки един българин(жена, дете, баба, дядо) ли е полагат по средно 400 лева или само на някои или на семейство ? Ако е на всеки излиза че са похарчени около 2.8 милиарда, много ми се струва но е възможно. От къде идва статистиката ? Комисията за защита на потребителя чрез какви имструменти успяха да изградят статистиката че са похарчени точно толкова ? Дори и да вземат данни от Emag пак мисля че ще е твърде непълна картината, голям процент пазаруват от чужбина заради по-големите намаления.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още