Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Подготвя се стратегия за развитието на София до 2050 г.

Предвиждат се конкретни мерки за подобряване на сигурността в столицата, а всички нови автобуси са оборудвани с видеонаблюдение, твърди Елен Герджиков

Подготвя се стратегия за развитието на София до 2050 г.

60 нови екоавтобуса ще се движат в София. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

В срок от 19 месеца трябва да бъде представен финалния вариант на "Визия за развитие на София" - стратегически документ за развитието на града до 2050 г., в който ще участват експерти от различни области. Това заяви в ефира на Българска национална телевизия (БНТ) Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.

Той добави, че основната идея е за София да се говори като за зелен и иновативен град.

„Това е една споделена визия за развитието на града в бъдеще - как да се развива той, но не само като градоустройство. На базата на тази част от визията ще бъде подготвена през другата година и промяната в общия устройствен план. Нещо, което стана ясно, че трябва да се направи през последните месеци и година, когато се появиха конфликти на различни места в София. Няколко такива случаи имаше в кв. "Младост". Там се очаква при промяната на общия устройствен план да бъдат защитени зелените територии“, поясни още председателят на общинския съвет.

Герджиков посочи, че тази визия за развитие на София е важна не само за градоустройството, но и заради икономическото развитие, здравеопазването. 

Още по темата

Според него се предвиждат конкретни мерки за подобряване на сигурността и допълни, че всички нови автобуси са оборудвани с видеонаблюдение.

Върви се в правилната посока за велоалеите и всеки един нов булевард има такава, като се очаква и на бул "Дондуков" да бъде изградена, каза Герджиков.

По думите му последното решение на общинския съвет за нови зелени зони включва части от Лозенец и район Средец.

Герджиков сподели още, че е в ход събирането на оферти за ремонт в Западния парк. След процедурата веднага ще започне ремонтът, който трябва да приключи в рамките на следващата година.

Относно сигурността в парковете той каза, че се прави изследване и общинският съвет е готов да гласува допълнително финансиране за повече видеонаблюдение, ако има нужда.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Фермерите могат да подават заявления за застраховане на реколтата от март