IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Парламентарните избори ще минат под сянката на пандемията

Екстравагантните идеи могат да направят Избори 2021 бутафорни, посочи Стойчо Стойчев

10:40 | 09.12.20 г. 1
Политолог: Парламентарните избори ще минат под сянката на пандемията

Той коментира темата в контекста на насрочването на изборите за 28 март. Според него вотът най-вероятно ще се проведе в рамките на кризата със заболяването, тъй като едва ли до март ще има значително подобрение на епидемичната обстановка.

По думите на политолога “отсега е ясно, че който загуби изборите, ще обвинява опонентите си в тежки изборни манипулации”.

“Гаранцията за честността на изборите не са нито машините, нито камерите, а това всяка от основните партии да има представител в секционните комисии”, посочи Стойчев.

По отношение на пандемията и мерките в нашата страна политологът заяви, че е добре да следваме по-стриктно указанията на институциите, защото те прилагат предварително тествани и обиграни сценарии.

"Мерките и техниките, плюс ваксините, станаха повод за много дискусии, но те са излишни - не бива да се води полемика за неща, които просто трябва да се изпълнят", категоричен е той.

Друга тема, която политологът засегна, е преговорната рамка на Република Северна Македония по пътя към членството в Европейския съюз.

Защо Стойчев смята, че “проблемът на Северна Македония не е с историята, а с цивилизационното приобщаване към общността” - вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Светът е бизнес” гледайте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
сянката на тая "пандемия" е като сянката на пръднята ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още