IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Притеснително е още да не знаем кандидатите за президент

Хората трябва да имат време за информиран избор, смята Даниел Смилов

10:01 | 31.08.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Политолог: Притеснително е още да не знаем кандидатите за президент

Поставени сме в абсурдната ситуация броени дни преди изборите да не знаем имената на кандидатите за президент, коментира в ефира на БНР политологът Даниел Смилов. Той заяви, че президентските правомощия са ограничени, но държавният глава дава насоки за развитието на страната.

„Хората трябва да имат достатъчно време да направят информиран избор“, каза той. Изборите ще покажат и какви са настроенията на хората, допълни политологът.

Вчера от ГЕРБ заявиха, че ще съобщят своята кандидат президентска двойка на 2 октомври. В партията се спрягат няколко имена, сред които кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов.

Поне трима са и кандидатите на коалиционния партньор – Реформаторския блок, коментира в студиото на bTV вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева. Всеки един от тях е достатъчно добър и тя застава зад всеки един от тях, стана ясно още от думите й.

Според Даниел Симилов изборът на реформаторите също се е проточил по-дълго от очакваното. Според него съюзът губи подкрепа, защото в рамките на това управление не може да наложи своите принципи.

Според вицепремиера Кунева обаче всички министри от Реформаторския блок в кабинета успяват да извършат очакваните реформи. Тя защити работата на здравния министър Петър Москов, често критикуван за промените в сектора, който управлява, с думите, че е върнал пациента в центъра на системата и макар и с много трудности успява да стабилизира сектора. 

Припомняме, че в лявото пространство социалистите официално представиха ген. Румен Радев за свой кандидат, а в битката влезе и Татяна Дончева, лидер на Движение 21.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Ами няма нищо странно, превръщат мажоритарния вот в партиен. Няма борба на личности, има партиен вот. Ето че няма и независими (до сега винаги е имало по някой) Като ги изсипят 2 дена преди изборите. ще се гласува партийно най-вече. Общо взето вардим статуквото, това е. Всички са доволни изглежда
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още