IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолози: Възможен е балотаж между Фандъкова и Манолова

Резултатът много зависи от самата кампания, смята Димитър Ганев

11:36 | 20.09.19 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА Архив</em></p>

Снимка: БТА Архив

Политолозите са единодушни, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова имат шанс да отидат на балотаж. Това коментарат Димитър Ганев и доц. Татяна Буруджиева по БНТ.

„Има двама кандидати с някакви шансове. При Фандъкова можем да бъдем по-уверени в подкрепата, защото тя е партиен кандидат, ясна е партията, която седи зад нея и колко гласове може да и осигури. Ясно е до какви електорални нива стига“, каза Татяна Буруджиева. 

„При Манолова въпросът е как ще се направи така, че с кампанията да се убедят хората да отидат и да гласуват. На Манолова ще ѝ е необходимо едно ветрило от гражданска подкрепа. Изборът е наистина граждански, хората трябва да отидат и да гласуват“, посочи Буруджиева.

Според Димитър Ганев и Йорданка Фандъкова, и Мая Манолова са най-добрите кандидатури от ляво и от дясно на двете големи партии.

„Изхождам от резултатите на последните европейски избори. В София най-големите партии са ГЕРБ и БСП. Съответно и Манолова, и Фандъкова са едни от най-рейтинговите фигури - дори най-рейтинговите и от ляво, и от дясно. Това ми дава основание да смятам сигурно развитие - отиването на тези две кандидатури на балотаж. Оттук нататък вече адски много неща зависят от самата кампания“, посочи Ганев.

Investor.bg припомня, че Gallup International публикува сондаж сред пълнолетното население на Столичната община по актуални общество-политически теми, според който 56% от софиянци искат нов кмет.

Според резултатите от проучването тези, които биха гласували за омбудсмана Мая Манолова, ако тя се кандидатира за кмет, са с лек превес пред тези, които биха подкрепили Фандъкова.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 4 години
Докъде ме докараха калинките..., ако има балотаж да гласувам за ... ужас!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още