IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полска фирма иска да строи яхти в индустриалния парк в Бургас

Общо шест компании са проявили интерес да развиват бизнес на територията на "Индустриален и логистичен парк" в Бургас, каза директорът на зоната

18:49 | 13.06.14 г.
Полска фирма иска да строи яхти в индустриалния парк в Бургас

Шест фирми са проявили интерес да развиват бизнес на територията на „Индустриален и логистичен парк” - Бургас, заяви изпълнителният директор на зоната Аристид Каравидов, цитиран от агенция "Фокус". Една от тях е полска компания, която планира да изгради завод за яхти от среден и нисък клас в зоната. 

Останалите компании са местни, главно от региона на Бургас. Те са сключили договори за реализация на инвестиционни намерения, които да бъдат разположени на площ от 30 декара на парка.

„Става дума за инвестиционни намерения от страна основно на местни компании, които извършват дейности в различни сфери“, поясни още Каравидов.

Той посочи, че сред желаещите да развиват бизнес в логистичния парк има производител на хранителни продукти, производители на мебели, както и компания за производство и дистрибуция на вентилационна техника. Една от компаниите се занимава с логистика и желае да изгради логистичен център на територията, допълни още Каравидов.

Освен тези местни компании има една габровска фирма, която се занимава с внос и дистрибуция и пакетаж на храни за домашни любимци, които планират да направят производство на козметика за домашни любимци.

По подадени от фирмите заявления там ще бъдат разкрити около 350 работни места. 

Общият размер на инвестициите в „Индустриален и логистичен парк” – Бургас надхвърля 10 млн. евро.

Целият терен на парка е 240 декара, но е осигурена инфраструктура - ток, водa, пътища на 80 декара. От ръководството на парка се готвят за разширението инфраструктурата на парка с още 60 декара, които да бъдат предлагани на потенциални компании, които проявяват интерес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още