IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредна работна група ще пише препоръки срещу сивия сектор при храните

Новият Закон за храните може да бъде приет до края на годината

10:12 | 11.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Управляващите създават поредна работна група от експерти, които ще пишат препоръки срещу сивия сектор при храните. Това става ясно след заседанието на Консултативния съвет по храните в понеделник.

На съвета са обсъдени възможни мерки за намаляване на сивия сектор, съобщава Министерството на земеделието, храните и горите.

„Трябва да имаме един по-ясен план за сивия сектор, за това какво можем да направим според сега действащото законодателство от гледна точка на контролните механизми и какво би ни позволил новият Закон за храните“,  казва министърът на земеделието Румен Порожанов.

На заседанието са присъствали представители на Министерство на финансите, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), Агенция „Митници“, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ и представители на целия хранително-вкусов бранш.

Порожанов допълва, че реално има два типа нелегално производство - на суровини и на храни.

Участниците са се запознали с общественото обсъждане на новия Закон за храните. По думите на Порожанов, амбициите на екипа на Министерството са в началото на август проектозаконът да бъде внесен в Министерски съвет и до края на годината да бъде приет от Народното събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още