IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредни рокади в ръководството на БДЖ

Управителите на БДЖ - Пътнически превози" и "БДЖ - Товарни превози" са освободени заради лоши финансови резултати

15:18 | 16.08.13 г.
Поредни рокади в ръководството на БДЖ

Съветът на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД направи нови рокади в управленските постове на железницата - този път при управителите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД и в ръководството „БДЖ – Товарни превози” ЕOOД, съобщават от пресотдела на холдинга.

На мястото на досегашния управител на пътническото звено Георги Иванов е назначен Димитър Димитров. Същевременно при товарните превози за управител е назначен Георги Друмев, който поема поста от Ивайло Иванов.

Причината за промените са влошените финансови показатели и качество на услугата в двете дъщерни дружества на националния жп превозвач, уточняват от холдинга. Припомняме, че наскоро Сметната палата представи одитния си доклад, който бе изготвен за пътническото звено на превозвача. Негативната обща оценка на палатата вероятно допълнително е повлияла за смяната на управителите, обясниха пред Investor.bg от БДЖ.

Новоназначените управители са с дългогодишен опит в системата на железопътния транспорт. "Запознати са със спецификата на работата и проблемите в дружествата", посочват още от холдинга.

През последния месец бяха направени още рокади в дружеството. Преди малко повече от седмица бе сменен и председателят на съвета на директорите на дружеството, а на неговия пост застана Анелия Крушкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още