IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече хърватски инвеститори да открият България, призова Плевнелиев

България се гордее с индустриалната си култура и с ниските си данъци, заяви държавният глава

11:03 | 31.03.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Искаме повече хърватски компании да правят бизнес в България, повече хърватски инвеститори да открият България, искаме и много повече български компании да бъдат активни в Хърватия, каза президентът Росен Плевнелиев, който заедно с хърватския президент Колинда Грабар Китарович участва в откриването на съвместен бизнес форум с участието на представители на бизнеса от двете страни. 

Форумът е в рамките на официалното посещение на хърватския държавен глава в България.

България се гордее с индустриалната си култура, с ниските си данъци, с това, че някои сектори в икономиката се развиха приоритетно и много динамично, отбеляза президентът на България, предава БТА. 

Той открои доброто усвояване на европейските фондове у нас, подобряването на инфраструктурата в страната, създадените работни места в различни сектори. Държавният глава същевременно посочи, че България ще направи отговорни реформи в различни сектори като правосъдието и здравеопазването.

„Искам да окуража и българските, и хърватските компании - за да успеят, да действат и да мислят регионално“, посъветва Плевнелиев. 

Президентът на Хърватия Колинда Грабар Китарович отбеляза, че двустранните икономически отношения са скромни и двете страни могат много повече. Много позитивно съм изненадана от все по-силния икономически растеж на България, от това, което виждам в София, посочи хърватският президент.

Тя очерта също необходимостта от диверсификация на енергийните източници, от изграждане на интерконекторни връзки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 7 години
Не очаквах в материала да не се спомене нищо за съвместната платформа SEE Link, която би трябвало да заработи от утре?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Кви хърватски компании какви хърватски инвестиции какви български компании бе, Плевняк не видиш ли че и те са умрели от глад като нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още