IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече резервации за круизи очакват туристически агенции

Големите круиз линии ще предлагат бонуси за пасажерите без оскъпяване

17:05 | 08.01.16 г. 2
<p>
	През 2016 г. отново няма да има отплавания от България. С<em>нимка: БТА</em></p>

През 2016 г. отново няма да има отплавания от България. Снимка: БТА

Големите круиз линии ще предлагат бонуси за пасажерите през тази година без оскъпяване. Допълнителни бордни кредити, вечери в специализирани ресторанти, пакети с напитки, включени минути интернет на борда, брегови екскурзии и други ще бъдат предоставени на пасажерите, закупили круиз пакет, съобщават от Българско круиз общество.

По данни на Международната асоциация на круиз линиите 24 млн. пасажери се очаква да плават на круиз през 2016 г. За сравнение, десет години по-рано те са били 15 млн. души.

И през 2016 г. ще продължи практиката от изминалата година основните оператори да не прилагат остъпки от цената в последния момент. Така те поемат риска за отплавания с под сто процента заетост за някои маршрути, но поддържат политиката на стабилни ценови нива и защита на клиентите, резервиращи круизите си достатъчно рано.

По данни на Международната асоциация на круиз линиите пасажерите резервират избрания от тях круиз средно 200 дни преди датата на отплаване (над 6 месеца). 

През тази година пасажерите от България ще имат избор измежду няколко по-достъпни големи круиз маршрути.

От тази година отпадат визите за Канада за притежателите на виза за САЩ. Единствено чрез онлайн регистрация в имиграционната служба на Канада българските граждани ще могат безвизово да се включват в маршрути към Аляска и Хавайските острови, тръгващи от Ванкувър, както и да посещават източното крайбрежие от Нова Англия към Халифакс и Квебек.

Без види ще може да се пътува и до Бермудските острови при отплаванията главно от Ню Йорк.

През 2016 г. обаче отново няма да има отплавания от България. Недалечните портове Атина и Истанбул предлагат такива възможности от март до ноември. Тези круизи са особено подходящи за семейства с деца или компании от повече пасажери, за които би било по-изгодно да пътуват със собствените си автомобили.

Очаква се през годината ще бъдат инвестирани 6,5 млрд. долара в нови морски кораби, като до 2020 г. техният брой ще стане 41, с над 132 хиляди легла и на обща стойност 30,9 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
pashestvenik
преди 8 години
От 8 години това е начинът по който изкарваме ваканцията си. Каюта с балкон с постоянно променяща се панорамна гледка от високо, закуска с рум сървиз на терасата ни всеки ден без допълнително заплащане, забавления през целия ден включително и за децата, изобилие от разнообразна храна и напитки, обиколки на няколко държави за една седмица...какво още?! Който иска, нека си харчи парите по родното Черноморие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Сините камъни
преди 8 години
Мои познати преди седмица бяха на такова пътешествие и никак не им харесало обслужването, на конвейр, храна, отношение, доста поевтиняло всичко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още