IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството обяви за концесия осем морски плажа

Концесионерите ще бъдат определени след конкурс, организиран от министъра на туризма

14:08 | 02.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Правителството открива процедури за предоставяне на концесия за услуга за осем морски плажа – „Дюни-юг“, „Бургас-север“, „Обзор-юг“, „Поморие-централен“, „Къмпинг Оазис“, „Къмпинг Нестинарка“, „Свети Влас-изток“, „Нов плаж Свети Влас“.

Предлаганият 20-годишен срок на концесиите е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Процедурите се провеждат по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Концесионерите ще бъдат определени след конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от министър- председателя. 

Критериите за формиране на комплексната оценка на офертите са: размер на ставката за роялти – с относителна тежест 50 на сто; най-ниска предложена цена за 1 чадър и 1 шезлонг в платена зона на морския плаж – с относителна тежест 40 на сто; предложение за подобряване на пешеходния достъп до морския плаж – с относителна тежест 10 на сто.

Размерът на минималното годишно концесионно плащане е определен съгласно приетата от кабинета методика.

Определени са и съответни гаранции за участие в процедурите и са предложени банкови гаранции за концесионните плащания и доброто изпълнение на всички останали задължения по договорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още