IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството ще прави нов Стратегически преглед на отбраната

Това е необходимост, определена от промените в средата за сигурност, посочват от кабинета

16:27 | 16.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Да бъде проведен Стратегически преглед на системата за защита на националната сигурност и Стратегически преглед на отбраната. Това решиха министрите на днешното заседание на кабинета.

Изготвянето на Стратегически преглед на системата за защита на националната сигурност и на Стратегически преглед на отбраната е не само нормативно изискване според Закона за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност и на Закона за отбраната, а и необходимост, определена от промените в средата за сигурност, от членството на страната ни в НАТО и ЕС. Прегледът трябва да обхване и новите измерения и параметри на политиката за национална сигурност, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Целта на настоящия Стратегически преглед на системата за защита на националната сигурност и на Стратегически преглед на отбраната като единна дейност е да представи цялостното състояние на националната сигурност. Очаква се да бъдат очертани перспективите за нейното развитие и определени задачите за държавните органи.

Днес депутатите гласуваха мандат за правителството да започне преговори със САЩ за закупуване на нови самолети F-16 за Военновъздушните сили.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още