Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Правителството създава Национален координационен център в МОСВ

Това ще даде възможност за превантивно обозначаване на евентуални проблеми и навременно вземане на аргументирани решения, твърдят от МС

Правителството създава Национален координационен център в МОСВ

Снимка: Pixabay

С промени в Устройствения правилник на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се създава Национален координационен център. Това стана ясно след правителственото заседание днес.

Чрез новия център ще се набира и наблюдава необходимата информация за осигуряване опазването на компонентите на околната среда, както и факторите, които замърсяват или увреждат околната среда. 

Още по темата

Според управляващите с промяната ще се повиши координацията със специализираните административни звена, както и другите органи на власт, осъществяващи контролни правомощия съгласно екологичното законодателство.

„Чрез „Националния координационен център“ ще се даде възможност за превантивно обозначаване на евентуални проблеми и навременно вземане на аргументирани решения. Звеното ще работи в тясно сътрудничество с регионалните органи на власт, които осъществяват държавната политика в сферата на околната среда, в това число Регионални инспекции по околна среда и води, Басейнови дирекции и други“, се казва в съобщението от кабинета.

Вероятно това е опит на властта да потуши напрежението след множеството скандали в МОСВ, породени от водната криза в Перник и нерегламентираното горене на отпадъци.

Припомняме, че от вчера МОСВ започна масирани проверки в няколко ТЕЦ-а, циментови заводи и депа за отпадъци. Целта е да се провери дали в тях се горят боклуци. Проверяващите са набелязали заводи за акумулатори, за които има информация, че съхраняват отпадъци, внесени от чужбина с цел изгаряне.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Общо 791 избирателни секции ще се открият в чужбина за предстоящите избори