IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството включи ВМЗ-Сопот и Кинтекс в забранителния списък за приватизация

Лукарски и Горанов увериха, че спор по тази тема няма

13:55 | 13.04.16 г. 1
Правителството включи ВМЗ-Сопот и Кинтекс в забранителния списък за приватизация

Министерският съвет реши ВМЗ-Сопот и „Кинтекс“ да бъдат вкарани в забранителния списък за приватизация. Това обяви икономическият министър Божидар Лукарски пред журналисти в Министерски съвет.

Темата е докладвана на оперативно заседание на правителството.

Финансовият министър Владислав Горанов допълни, че спор по тази тема няма.

Вчера Агенцията за приватизация разпространи съобщение, според което приватизацията на ВМЗ не е предвидена в плана й за тази и следващата година. Съобщението бе по повод публикации за готвена продажба на дружеството, като синдикатите в предприятието заплашиха с протести, ако това се случи. 

Приватизационната агенция посочи, че през януари тази година Министерството на икономиката е определило, че процесът на стабилизиране на дружеството ще продължи още 2 години, поради което приватизацията му не би била целесъобразна.

„Сега не е подходяща приватизацията на предприятия от военно-промишления комплекс като ВМЗ-Сопот и "Кинтекс", които търпят развитие, осигуряват работни места, генерират добавена стойност и помагат на общото икономическо и социално развитие”, каза министърът на икономиката миналия месец.

Той коментира, че от изключително важно значение е да се прилага индивидуален подход според състоянието на търговските дружества.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
kane
преди 7 години
учудвам се че ранът не е докаран до край и държавата не е продала вс на 100% вс още!..дано хамериканските милиардери, да не ви спрат финансирането, заради това
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още