IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предписаха на "Юлен" обезопасяване на писти в Пирин

Работата трябва да бъде свършена до началото на зимния сезон

18:04 | 28.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Да бъдат обезопасени ски писти в Пирин и да бъде ремонтиран мост над река Бъндерица – тези предписания получи концесионерът на ски зоната над Банско „Юлен“ АД. 

Това стана след извършен днес оглед на експерти от междуведомствена работна група с представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на туризма, дирекция „Национален парк „Пирин“ и Басейнова  дирекция „Западнобеломорски  район“, съобщи екоминистерството.

Мостът беше засегнат през есента на миналата година от обилните валежи. Предвижда се подмяна на съществуваща скара от дървени трупи, повдигане на конструкцията чрез надграждане на устоите и укрепване на речното корито.

Комисия за определяне вида на ски пистите, която извършва и проверки за тяхната безопасност към Министерство на туризма, е дала препоръки от май 2016 г. за обезопасяването на опасни участъци по две писти – „Чалин валог 2“ и „Балканиада“, в ски зоната на Банско. Експертите констатират, че трябва да бъдат насипани и подравнени опасни терени.

Екоминистерството информира, че стриктно ще следи за изпълнението на дейностите в Национален парк „Пирин“ и ако те не бъдат извършени до началото на зимния сезон, концесионерът „Юлен“ АД ще бъде санкциониран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още