IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на ВКС Лозан Панов се включва в президентската надпревара

Кандидатурата му е подкрепена от Инициатива "Правосъдие за всеки"

12:45 | 02.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС</em></p>

Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се включва в президентската надпревара само четири месеца преди края на мандата си, пише БНР на уебсайта си.

Кандидатурата му е подкрепена от Инициатива „Правосъдие за всеки“.

В 17 ч. днес Инициативният комитет, който издига Лозан Панов, ще се събере пред президентството. В него няма да има ярки политически лица, допълва БНР.

Все още не е ясно кой ще е вторият в президентската двойка, а това вероятно ще стане ясно в понеделник, когато ще бъде регистриран комитетът. От медията твърдят, че по тяхна информация става дума за жена, която не е юрист.

Мандатът на Панов начело на ВКС изтича на 10 февруари, а вече е започнала и процедура за избора на негов заместник, пише БГНЕС.

Представител на Инициативата „Правосъдие за всеки“ твърди, че кандидатурата на Панов за държавен глава не изисква той да напусне поста си, а е достатъчно само да излезе в отпуск. Ако все пак бъде избран за президент, той задължително ще трябва да подаде оставка като председател на ВКС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още