IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предвиждат лятно и зимно работно време за „синята зона“ в София

През летните месеци платеният паркинг в центъра на столицата ще бъде до 20.00 часа, а през зимата до 18,30 часа

10:26 | 05.03.12 г. 2
Предвиждат лятно и зимно работно време за „синята зона“ в София

Новите правила за паркиране в центъра на столицата предвиждат не само разделянето на центъра на „синя” и “зелена” зони, но и два вида работно време – зимно и лятно, съобщи БНТ.

“Синята зона” ще обхване идеалния център и ще струва по два лева на час, докато в зелената, в която попада широкият център, остава по един лев за час. През лятото зоните ще работят до 20.00 часа, а през зимата до 18,30 часа. 

Живеещите в “синя зона” ще плащат 150 лв. годишен абонамент за паркиране пред дома си, или по 15 лв. на месец. В “зелената зона” годишният стикер ще се продава за 100 лв., а месечният за 10 лв.

Другата промяна е свързана с паяка - неправилно спрели автомобили ще се вдигат само, ако пречат на движението. Цената на скобата обаче скача от 10 на 30 лв.

Промените, свързани с паркирането и цените за престой, ще бъдат приети от общинските съветници в София до края на седмицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stdmv
преди 12 години
Е вече окончателно прекалихте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още