IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 10 януари

06:51 | 10.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Предизвестената смърт на завод „Диамант"
В. Стандарт

В края на 2017 година от правния мир у нас изчезна бившият завод за стъкло и порцелан „Диамант". През декември окръжният съд в Разград прекати делото по несъстоятелността на някогашния соцгигант и сложи точка на проточилита се 17-годишна сага около фалита му. Така вече и юридически бе обявен факът на предизвестената смърт на предприятие, което в годините на соца се считаше за един от символите на процъфтяващата българска индустрия.

Пътят от разцвета до фалита на най-големия стъкларски завод у нас е изпълнен с динамика и напрежение, достойни за холивудси екшън.

9 бона заплата за международен шофьор
В. Стандарт

Заплата от 3500 до 4 5000 евро предлага шуменска фирма, която набира международни шофьори в Пазарджик. Това прави между 7 000 и 9 000 лева. Дестинациите по които ще пътуват тираджиите са в Централна Европа - Германия, Франция, Испания, Италия, Белгия, Австрия. От кандидатите се изисква да имат свидетелство за управление категория С+Е и опит в оформяне на документи за международен транспорт (CMR), както и карта за дигитален тахограф.

Месечното възнаграждение се формира по бонусна система на база пропътувани километри. Не липсва и т. нар клас - шофьорите ще получават допълнително по 30 евро месечно за всяка година стаж зад волана.

Дават 15 млн. евро за българо-турски проекти
в. Монитор

Дават нови 15,6 млн. евро за българо-турски проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество. Това обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова в Одрин. Приоритетни ще бъдат интегрираните проекти, с комплексен подход, чието изпълнение включва по-голям обем инвестиционни дейности, в които са включени „меки мерки“.
Освен това проектите вече ще могат да се подават и онлайн. „Това ще даде възможност за подаване на по-широк спектър от проекти, ще улесни условията за сътрудничество и партньорство между двете страни, а и ще ускори процеса на оценка на проектите“, отбеляза зам.-министърът.

Кабинетът най-после се разтревожи от показните разстрели в София
В. Сега

Правителството е разтревожено от убийствата, съпътстващи от самото начало българското европредседателство. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев след Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). 

Съветът беше свикан по темите за общата външна и отбранителна политика на ЕС и европредседателството, но "тревожното натрупване на тежки криминални престъпления" се превърна в акцент. Участваха премиерът Бойко Борисов, министри, основните политически лидери и шефове на спецслужби. Борисов изобщо не взе думата и побърза да напусне президентството под прикритието на охраната си и на полицията, без да позволи на журналистите да му зададат въпроси. 

Смекчаващи обстоятелства спасиха Цацаров от по-висока глоба
В. Сега

На главния прокурор Сотир Цацаров е определена минималната по закон глоба от 300 лв. за неподаване в срок на имотна декларация, "тъй като е налице превес на смекчаващите отговорността обстоятелства". Това отговориха от Инспектората към Висшия съдебен съвет на въпросите на "Сега", свързани със санкцията на Цацаров. Той е глобен с 300 лв. през ноември и не е обжалвал наказателното си постановление. Информация за това беше огласена на сайта на инспектората едва в началото на тази година.

От инспектората обясниха смекчаващите обстоятелства така: Цацаров е подал в срок декларация пред Сметната палата. Тя почти напълно съвпада с документа, който трябва да се подаде пред инспектората.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още