IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 15 декември

08:15 | 15.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Прокуратурата и ДАНС саботират проверки за незаконно подслушване
В. Сега

Председателят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Бойко Рашков отправи директни обвинения срещу прокуратурата и ДАНС, че се опитват да попречат на три конкретни проверка дали има незаконно подслушване и следене.

"В един от случаите става дума за противодържавно престъпление, което е било екзотично дори по тоталитарно време", обяви Рашков по Нова тв. Той разясни, че сега деянието почти няма място в Наказателния кодекс. Въпреки това заподозрян за такова престъпление желае проверка дали е подслушван. "Вчера от него пристигна трета молба. Нищо не можем да му отговорим и вероятно ще изпратя тези материали на главния прокурор той да отговори, тъй като действително става дума за нещо много сериозно. ДАНС също отказват да дадат информацията", разказа Рашков.

Пътят на промяна на PR агенциите
В. Капитал

Измина още една година, в която PR индустрията в България продължава да се трансформира в условия на все по-размиващи се граници между различните комуникационни услуги. За да се задържат на пазара, агенциите разширяват портфолиото си от услуги, което вече освен традиционното PR обслужване включва стратегическо планиране, дигитални кампании и вътрешни комуникации. Тази година компаниите от сектора заложиха на засилена работа с лидери на мнение, а т.нар. работодателски брандинг (от англ. employer branding) е вече сред задължителните предлагани услуги.

Повечето от най-големите PR агенции в страната определят 2017 като добра година за индустрията най-вече заради навлизането на нови клиенти на пазара и увеличените бюджети за обслужване основно в сектори като финтех и електронната търговия.

Валери Симеонов се чувства "изработен" от Борисов за Банско
В. Капитал

Лансираният за пореден път проект за строителство на втори кабинков лифт в Банско е на път да създаде сериозно напрежение в управляващата коалиция след като вицепремиерът от "Обединени патриоти" Валери Симеонов, вносител на предложението, съобщи в телевизионно интервю, че премиерът Бойко Борисов го е саботирал и дори "не иска да го вижда" след "това изработване".

Повод за гневната му реакция е отложеното по искане на Борисов на заседанието на МС миналата седмица разглеждане на предложението за промяна на концесията на компанията "Юлен", която разрешава на концесионера да строи втория лифт в ски зоната в Банско срещу по-висока концесионна такса. Тогава премиерът нареди да се направи ново обществено обсъждане с всички, които имат възражения срещу проекта.

Отчитат дистанционно водомерите в София
В. Стандарт

Първият реален проект за интелигентно отчитане на потребление, който извежда София крачка напред по пътя към умния град, вече е факт чрез мрежата от ново поколение LoRа. Той е реализиран за „Софийска вода" от VIVACOM и Qubiqo.

Пилотният проект представлява система за дистанционно събиране и анализ на данни от водомери на сградите в един софийски квартал. Проектът е новаторски не само за България, но и за цялата международна дейност на VEOLIA, тъй като "Софийска вода" е първата компания от групата, която внедрява подобна технология. Системата осигурява в реално време данни за разхода на вода от всички водомери, където са монтирани устройствата.

Един надзирател пази 100 затворници
В. Монитор

Един надзирател отговаря за около 100 затворници, са показали резултатите от поредна проверка в затворите и затворническите общежития за броя на заключените и числеността на надзирателите по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от държавното обвинение.
„Критично е съотношението между надзиратели и лишени от свобода. То е особено видимо в затворническите общежития от открит тип „Хеброс“ - Пловдив (1:97), Стара Загора (1:84), Плевен (1:102) и др.“, казват още от прокуратурата.

3,5 млн. касови бележки се конкурират за игрална конзола
В. Монитор

3,5 млн. касови бележки на стойност 50 млн. лева се борят за първата седмична награда от второто издание на Лотарията с касови бележки, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП), която ще бъде чисто нова игрална конзола с две безплатни игри към нея. До момента над 160 000 от вече регистрираните бележки са от плащане през ПОС терминал.

Първият късметлия ще стане ясен на 18 декември в сутрешния блок на bTV между 8,30 и 9,00 часа. Следващите трима седмични победители също ще се радват на чисто нова игрова конзола с две безплатни игри към нея.
Всеки потребител досега се е отчел средно с по 145 касови бележки в надпреварата. Изчисления на „Монитор“ пък показват, че средно на ден се регистрират по 52 419 бона
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още