IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 16 август

07:45 | 16.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Раздорът между Сидеров и Симеонов се изнесе на българските плажове
В. Сега

Насред парламентарната ваканция политическите разногласия между лидерите на две от формациите на "Обединени патриоти" - Волен Сидеров и Валери Симеонов - се пренесоха на българското Черноморие. Вчера от Бургас и на живо през "Фейсбук" лидерът на "Атака" Сидеров отправи публично питане дали премиерът Бойко Борисов е одобрил действията на вицепремиера Симеонов, който в понеделник се похвали, че е затворил две дискотеки заради шума, който вдигат. "Министър-председателят изпращал ли е членове на своето правителство, командировал ли ги е да извършват подобни действия - да водят със себе си полицаи, да затварят и въобще да тероризират българския туристически бизнес?", попита Сидеров.

Хазната с над 2 млрд. лв. излишък за първото полугодие

В. Монитор

Положителното салдо на консолидираната фискална програма към края на първото полугодие е размер на 1,7139 млрд. лв. (1,6 % от прогнозния БВП) и се формира от излишък по националния бюджет в размер на 2,0144 млрд. лв. и дефицит по европейските средства в размер на 300,5 млн. лева., съобщи пресслужбата на МС. Постъпилите приходи и помощи по КФП към юни 2018 г. са в размер на 19,210,1 млрд. лв. или 50,3 % от годишните разчети. Съпоставени със същия период на предходната година, данъчните и неданъчните приходи нарастват с 1,6995 млрд. лв. (10,1 %), а постъпленията от помощи са близки по размер (увеличение с 27,4 млн. лв. или 4,1 %).

Богатите гинат по-скъпо в катастрофи
В. Труд

Обезщетенията, които се дават за пострадал при катастрофа човек, ще зависят от размера на доходите и възрастта му. Това обсъжда работна група, която разработва правила за определяне на обезщетенията за пострадали при произшествие на пътя, научи “Труд”. се присъжда, е около 140-150 хил. лв. Стига се и до обезщетение от 200 хил. лв. като тази сума се дава на всеки един от наследниците. Има случай от практиката, при който за починал при катастрофа, който не е имал почти никакви доходи, са заведени претенции от 17 наследника. Тази практика на съдилищата за определяне на обезщетенията е една от причините за повишаването на цената на задължителната застраховка “Гражданска отговорност” през последните години.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още