IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 16 декември

08:20 | 16.12.17 г.
Преглед на печата за 16 декември

МВР и общината свързаха камерите си за европредседателството
в. Сега

МВР и Столичната община обявиха, че вече са свързали системите си за видеонаблюдение дни преди началото на европредседателството на страната ни. То ще се следи от около 3500 камери, обясниха вътрешният министър Валентин Радев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Картина от летището, метрото и уличните камери ще се предава в общинския център и в този на СДВР. Част от устройствата работят със софтуер, който разпознава регистрационни номера на коли.

Даваме 140 милиона лева за книги годишно
в. Монитор

Близо 8500 заглавия с общ тираж над 4 160 000 броя са пуснали на българския пазар всички около 150 издателства у нас за миналата година, сочат данните на Националния статистически институт. В търговските вериги обаче са постъпили не повече от 5000-6000 нови книги, тъй като останалите са издания и брошури за служебно ползване.

Около 140 000 000 приходи от продажба на книги са влезли от годишния оборот в книжарниците, което означава, че въпреки изтънелия си портфейл българите отделят средства за четиво. Към 40 милиона от тази сума те са инвестирали в учебници, а останалите 100 – в друга литература (най вече художествена), уточнява един от водещите издатели у нас, директорът на „Сиела“ Константин Йорданов.

Датската елха измести българската
в. Труд

Датски елхи заляха родния пазар и изместиха българските седмица преди коледните празници. Вносните дръвчета са по-големи, по-кичести и тъмнозелени в сравнение с тези, които се отглеждат у нас. Проверка на „Труд“ показа, че цените им не се различават от тези на родните естествени елхи, но видът им е по-привлекателен за купувачите.

Германска банка ще отваря клон у нас
в. 24 часа

Германската бутикова банка Vrengold има намерение да открие клон в София до март 2018 г. Тя има активи за близо 700 млн. евро и 60 служители. Клонът в София ще служи като хъб за Югоизточна Европа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още