IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 18 ноември

08:15 | 18.11.17 г.
Преглед на печата за 18 ноември

Турция напусна учения на НАТО след скандал
в. Сега

Турция напусна учение на НАТО в Норвегия, след като стана ясно, че имената на настоящия президент на страната Реджеп Ердоган и това на основателя на съвременна Турция Кемал Ататюрк били включени в списъка с имената на "враговете" на натовските сили за ученията.

Турският президент Реджеп Ердоган обяви пред партийния елит на управляващата Партия на справедливостта и развитието вчера сутрин, че предния ден е получена информация за скандала и той е наредил 40-те турски войници, участващи в ученията, да ги напуснат, "дори и имената да бъдат заличени". Не може да има такъв пакт, такъв алианс, отсекъл Ердоган по адрес на НАТО.

Два ключови обекта няма да са готови за европредседателството
в. Сега

Два ключови обекта в София за българското председателство на Съвета на ЕС догодина няма да бъдат изпълнени навреме. Директната връзка от летището към града, която Министерството на транспорта в момента изгражда, няма да е готова в срок. Причините за забавянето на строежа й са отчужденията на имоти и изтеглянето на европредседателството с половин година заради Брекзит, съобщи "Медиапул", позовавайки се на отговор от министерството.

За изтеглянето на европредседателството се знае от миналия юли, а по договор изграждането на 1100-метровата връзка, в която влиза естакада с дължина 372 м, трябва да продължи 1 година и десет месеца. На практика проектът трябва да е завършен за срещата на върха на Европейския съюз през май догодина.

КЗП проверява офертите за студентския празник
в. Монитор

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва масова проверка на офертите за предстоящия студентски празник, съобщиха от контролния орган. Те ще обхванат и информационните табла в университетите.

Председателят на комисията Димитър Маргаритов отбеляза, че рисковете са по-големи, тъй като студентите са млади хора, които по-еуфорично пазаруват и по-рядко купуват туристически пакети и почивки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още