IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекратиха договора между "Карат- С" и Столична община

Общината има задължения към частния превозвач на стойност 10 млн. лева

15:26 | 19.07.12 г.
Прекратиха договора между "Карат- С" и Столична община

Столичният общински съвет (СОС) одобри прекратяването на договора между автобусния превозвач "Карат-С" и Столична община. Автобусите на фирмата ще бъдат прехвърлени към "Столичен автотранспорт", предаде БТА.

Общината има задължения към частния превозвач на стойност 10 млн. лева. Върху тях има и начислена лихва за забавено плащане за близо 3,6 млн. лв. В момента с този договор "Карат - С" изпълнява превоз по 16 автобусни линии, които са главно крайградски.

"С изплащането на лихвата се получава така, че спонсорът на ГЕРБ се спонсорира от Столична община", заяви Георги Кадиев от БСП.

Атанас Атанасов от "Синята коалиция" поиска прокуратурата да се произнесе дали договорът е сключен като неизгоден за общината и в ползва на човек, който никой не отрича, че е спонсор на ГЕРБ.

Според заместник-кмета по финансите Дончо Барбалов забавянето на решението за начина, по който общината ще се разплати с автобусния превозвач ще доведе до нови плащания поради увеличаването на сумата от лихвата за неплатената сума.

По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова вероятно споразумението за крайното плащане на сумата към "Карат-С" ще се гледа на събрание на СОС.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още