Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Преминава се към пряко договаряне за доставката на двигатели за МиГ-29

Целта е постигане на по-добри условия за цената и сроковете, каза Николай Ненчев

Преминава се към пряко договаряне за доставката на двигатели за МиГ-29

Снимка: Ройтерс, архив

Преминава се към пряко договаряне за доставката на двигатели за самолетите МиГ-29. Това потвърди министърът на отбраната Николай Ненчев на брифинг във връзка с взетото вчера решение на Министерството на отбраната да договори пряко доставката на 10 двигателя.

Целта е да постигнем по-добри условия - както по отношение на цената, така и по отношение на сроковете, каза военният министър, цитиран от БТА.

Спазени са всички изисквания на Закона за обществените поръчки (ЗОП) и са положени усилия за успешно завършване на процедурата, посочи още Ненчев.

С цел постигане на по-добри условия се преминава към процедура на договаряне без публикуване на обявление съгласно ЗОП. Министърът разясни, че това означава, че ще се премине към договаряне с участника, който до момента в най-голяма степен отговаря на изискванията на възложителя. 

Още по темата

„Желанието ни винаги е било конкурсите и процедурите по осигуряване на доставките, гарантиращи отбранителните способности на въоръжените сили, да бъдат публични и прозрачни”, заяви Ненчев. Той добави, че това се прави, за да бъдат двигателите доставени своевременно на ВВС.

Министърът напомни, че от началото на мандата си е поел ангажимент към ВВС да бъдат обезпечени всички техни нужди, свързани с летателната годност на самолетите МиГ-29.

Обявихме обществена поръчка, условията по която бяха ясни, публично обявени, заяви Ненчев. Явили са се три фирми, като една от тях е била допусната до процедурата. 

„Нямаме безпокойство дали бихме могли сами да продължим мисията по охрана на въздушното ни пространство”, каза Ненчев и допълни, че това би могло да се прави успешно в рамките на следващите няколко месеца. 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Хасан Адемов: 155 млн. лв. струва отпаднето на тавана за всички пенсии