Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пренасочване на 105 млн. лева в подкрепа на пазара на труда одобри кабинетът

Със средства от ОП „Развитие на човешките ресури“ ще се подпомогнат уязвими групи и засегнати от коронавируса икономически сектори

Пренасочване на 105 млн. лева в подкрепа на пазара на труда одобри кабинетът

Снимка: Архив Ройтерс 

Министрите одобриха проект на изменение на Оперативна програма „Добро управление“ (ОПДУ), според който 105 млн. лева от бюджета й ще бъдат пренасочени към ОП „Развитие на човешките ресурси“, съобщи правителственият пресцентър.

Целта на промяната е да се осигурят допълнителни публични ресурси от Европейския социален фонд и държавния бюджет за целенасочени социално-икономически мерки за справяне с последствията от кризата, предизвикана от разпространението на COVID-19.

Още по темата

С увеличението на бюджета на ОПРЧР ще получат допълнителна подкрепа уязвимите групи от населението и засегнатите икономически сектори на българската икономика.

Investor.bg припомня, че преди дни заместник-социалният министър Зорница Русинова съобщи, че България очаква минимум 2 млрд. лева от Европейския социален фонд +, които да бъдат насочени към пазара на труда през следващия програмен период 2021-2027 г.

Средствата ще бъдат използвани за трансформация на икономическите сектори, така че страната ни да има готовност за адекватно предизвикателствата на икономически кризи като настоящата, но и на бързоразвиващите се зелена икономика и дигитализация.

Акцент в ОП „Развитие на човешките ресурси“ ще бъде темата за младежите, които трябва да намерят реализация на пазара на труда, и предизвикателствата в регионалните дисбаланси на пазара на труда.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
0
 
1
преди 1 година
Сега хората се трудят при условия на съдбовна грешка на централната банка за неправилно емитиране на пари. Тази грешка е съществената причина за възникващи щети.Правителството дори за отпусне един милиард лева за подкрепа на пазара на труда не е възможно да се помогне на трудещите се за устойчиво развитие.Сега щетите бързо се увеличават, защото пандемията Covid-19 е много силен стимулатор за щети от грешката на централната банка.Злокобният проблем не е колко е помощта от правителството. Злокобният проблем е продължаващата обществена търпимост на допусканата грешка на централната банка.При наличие на фаталната грешка на централната банка, при всякакъв вариант на помощ от правителството е с нарастващи щети.Ще дойде време работещите да са с възможност за с устойчив просперитет, защото тогава централната банка правилно ще емитира пари.

Още от Икономика и политика
Симеон Дянков: Всички ще платим загубите, които се натрупват с времето за ББР